Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

L'equip de govern lliura el POUM a la Direcció General d'Urbanisme

19 de març de 2007L'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el regidor d'Urbanisme, Valentí Soley, i el tècnics responsables de la redacció del POUM van lliurar el passat 14 de març la documentació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al Director General d'Urbanisme, Joan Llort i Corbella. Tot i que no es va poder tirar endavant l'aprovació provisional en el ple ordinari del passat més de febrer, el grup municipal socialista, ara com a únic grup integrant del govern municipal, ha decidit lliurar el document a la Direcció General d'Urbanisme perquè l'estudiï i faci un informe previ amb les esmenes que cregui convenients, possibilitat prevista en la Llei d'Urbanisme. D'aquesta manera, l'equip de govern pretén guanyar el màxim temps i que no es perdin 3 meses en la tramitació del POUM i que, després de les eleccions municipals, l'Ajuntament pugui fer l'aprovació provisional del POUM amb les esmenes i recomanacions d'Urbanisme ja integrades. Això vol dir que no caldrà esperar els sis mesos de termini que té la Comissió d'Urbanisme per estudiar el text del POUM un cop es fa l'aprovació provisional. Amb aquest tràmit es pot dir que l'aprovació definitiva del POUM podria fer-se pràcticament en els mateixos terminis que si l'aprovació provisional s'hagués fet el mes de febrer.
Ara bé, tot aquest procés només es podrà fer amb el document que ha estat lliurat per l'actual equip de govern –és a dir, el grup municipal socialista- que és qui defensa el seu contingut i qui el va presentar en el darrer ple de febrer. Per tant, una vegada passades les eleccions municipals, si el grup socialista gaudeix dels suports necessaris podrà fer l'aprovació provisional del POUM i lliurar-lo a la Comissió d'Urbanisme, que a l'haver emès ja informe previ i haver-se incorporat al document les seves prescripcions, podrà fer immediatament la seva aprovació definitiva.
Amb aquesta iniciativa, l'equip de govern vol posar de manifest la seva voluntat inequívoca de mantenir tota la confiança en el POUM que s'ha treballat en els darrers tres anys i que ha comptat amb la participació activa de veïns i veïnes de Palau i que ha assumit total o parcialment el 67% de les esmenes presentades durant el període d'exposició pública.
Tot i que la votació de l'aprovació provisional del POUM que es va produir en el ple de febrer es va perdre degut al sorprenent vot contrari de la regidora d'ICV-EUiA, Àngels Marcuello, i del regidor no adscrit Miguel Molina, fins aquell moment integrants del govern, l'equip de govern segueix treballant perquè la població disposi a la major brevetat possible d'aquest document que ha de ser l'eina indispensable del futur de Palau.


L'equip de govern entén que la població necessita aquest POUM i que el document que s'ha presentat a la Comissió d'Urbanisme dóna resposta a les necessitats de nous equipaments, noves infrastructures i criteris urbanístics per garantir un creixement equilibrat per els pròximes 20 anys. A més, aquest POUM resol tota una sèrie de problemàtiques que arrossega la població històricament com Els Pins de Can Riera, Can Parera, Carrer d'Abaix, El Castell, etc.
També queden ara pendents gestions al voltant de l'ampliació del CEIP Palau, la construcció del nou institut i de la nova escola Marinada. També la piscina coberta queda hipotecada doncs els terrenys on s'ha de construir queden pendents de l'aprovació del POUM.

Imatge
Imatge de la reunió a la Direcció General d'Urbanisme

Imatges relacionades

  • L'alcaldessa, Teresa Padrós, i el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Joan Llort

    L'alcaldessa, Teresa Padrós, i el director general d'Urbanisme de la Generalitat, Joan Llort