Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 16 d'agost

Un grup de joves aprofita al màxim el taller d’entrenament de competències emprenedores que el Consorci per l’Ocupació ha realitzat a Palau-solità i Plegamans

21 de desembre de 2012Aquesta setmana ha finalitzat a l’Espai Jove l’Escorxador un taller d’entrenament de competències emprenedores per a joves.  Es tracta d’una actuació comarcal que ha acollit a joves de diferents municipis: Sabadell, Ripollet, Montcada i Reixac i sobre tot de Palau-solità i Plegamans. Han estat 8 els joves que han participat en el conjunt de les 9 sessions planificades i altres 4 en sessions puntuals.

 

Tal i com explica la docent del taller, Maria Batet, l’objectiu principal del taller és “l’entrenament d’habilitats bàsiques per emprendre, per ser persones més emprenedores”; i és que el taller és útil per als joves que tenen clar que volen engegar el seu propi negoci, però també per als qui volen adquirir habilitats emprenedores encara que no sigui per crear una empresa: “En aquestes sessions s’ha treballat el fet de buscar dins d’un mateix idees i aptituds, gestionar les emocions, potenciar la creativitat, aprendre a fer xarxa, treballar tècniques de productivitat personal per saber gestionar el temps, com crear i millorar la marca personal...”, detalla Batet. A més, les noves tecnologies han tingut un pes important en el desenvolupament del taller, com a eina gairebé imprescindible a l’hora de fer xarxa i desenvolupar una idea de negoci. Tant és així que des del mateix grup han creat una etiqueta, o hashtag, a la xarxa social twitter: #ferxarxa.

 

Com a balanç sobre el desenvolupament del taller, Batet es mostra molt satisfeta per la cooperació demostrada pels joves al llarg de les 9 sessions: “Tot i que el grup està format per persones amb perfils molt diferents, s’ha creat un molt bon equip”. L’opinió dels joves que han finalitzat els taller és també molt satisfactòria. En la darrera sessió alguns destacaven el fet que tot el que han treballat estava molt ben enfocat per a què futurs/es emprenedors/es sàpiguen com desenvolupar les seves idees i puguin materialitzar-les. “Aquest taller és l’empenta necessària per a alguns de nosaltres, que feia temps que li donàvem voltes a una idea”, ha destacat un dels joves. Per a una de les noies presents, el taller no només ha estat útil per als qui volen desenvolupar una empresa o un negoci, sinó que “tot el que s’hi ha treballat és molt útil per a qualsevol persona, també per a treballadors, ja que és molt important saber gestionar el teu temps, ser creatiu, potenciar les teves habilitats i altres continguts que s’han donat per millorar com a professional i avançar”.

 

El taller ha estat organitzat pel Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) amb la col·laboració del Servei de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC) i l’àrea de joventut (EXCORXADOR) de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, amb la subvenció de la Diputació de Barcelona.

 

En una nova economia que requereix de nous perfils professionals i noves capacitats, i en un moment en el que resulta imprescindible obrir nous camins especialment per als joves que es troben davant d’un mercat laboral que els hi ofereix molt poques possibilitats d’accés, aquesta iniciativa és una aposta per estimular una actitud emprenedora envers l’ocupació i l’autoocupació tot potenciant de forma pràctica les seves competències.Imatges relacionades

  • El grup de joves del taller i la docent, en l'última sessió

    El grup de joves del taller i la docent, en l'última sessió

Enllaços relacionats