Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

La ràpida reacció evita que un incident en una empresa química provoqués mals destacables

16 de gener de 2013Aquest matí s’ha activat una alerta en produir-se una reacció química inesperada en una empresa del polígon industrial Can Boada Nou. La ràpida reacció dels responsables de l’empresa, que de seguida han avisat els Bombers de la Generalitat, ha evitat que es produïssin conseqüències destacables. En el dispositiu que s’ha activat ha participat també la Policia Local de Palau-solità i Plegamans i els Mossos d’Esquadra. El dispositiu d’alerta ha estat operatiu fins a les 5 de la tarda, aproximadament, quan s’ha considerat que ja no hi havia perill.

                               

L’incident s’ha produït al voltant de les 9 d’aquest matí, a causa del sobreescalfament d’una sitja o dipòsit on s’hi feia una barreja de sal amb reductors. Segons les declaracions que ha fet a Ràdio Palau el gerent de l’empresa Asutex, Llorenç Sisté, l’incident ha tingut lloc perquè probablement hi havia humitat al dipòsit d’acer o a la sal que s’hi estava barrejant. Donat que la sitja estava tancada, s’ha cremat per dins però no s’ha declarat cap incendi.

 

De seguida que han detectat el sobreescalfament, l’empresa ha avisat els bombers i ha evacuat la dotzena de treballadors que es trobaven a la nau en aquell moment. Els bombers han restringit l’accés a la nau i han refrigerat aquest dipòsit per la seva part externa. Alhora, la Policia Local ha tallat la circulació al tram del carrer Camí Reial on es troba l’empresa com a mesura de precaució.

 

Durant bona part del dia s’ha mantingut la refrigeració externa del dipòsit fins que a la tarda s’ha desactivat el dispositiu en considerar-se que ja no hi havia perill. De tota manera, l’empresa ha declarat que els treballadors continuaran refrigerant el dipòsit durant tota la nit per assegurar-se que no hi hagi cap més ensurt. Asutex és una empresa que es dedica a fer productes químics per a la indústria tèxtil.Imatges relacionades

  • Dispositiu que s'ha mobilitzat per l'incident a Can Boada Nou

    Dispositiu que s'ha mobilitzat per l'incident a Can Boada Nou