Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

L’Ajuntament culmina les obres de millora al barri de la Sagrera

22 de gener de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha culminat recentment les diverses obres de millora que ha dut a terme al llarg de les darreres setmanes al barri de la Sagrera. Els treballs s’han realitzat per millorar la seguretat viària, l’enllumenat públic i la xarxa de subministrament d’aigua potable.

 

La regidora de Manteniment d’Espais Públics, Carme Sanz, ha visitat la zona junt amb el president en funcions de l’Associació de Veïns de la Sagrera, Enric Cantero, per conèixer el resultat final de l’actuació. Cantero va mostrar-se satisfet amb la intervenció i va agrair que “el consistori faci millores al barri tot i la situació econòmica actual”. La regidora especifica que “es tracta d’actuacions diferents però s’han coordinat i concentrat en unes setmanes per aprofitar al màxim la inversió i limitar en el temps les molèsties als veïns”. I és que aquestes obres han comportat restriccions puntuals de trànsit a la zona.

 

Les obres han tingut lloc als carrers Sagrera i Sant Oleguer. En primer lloc, s’ha renovat una part de la xarxa de subministrament d’aigua potable. També s’han renovat les voreres d’un tram del carrer Sagrera, en concret les del costat oposat a l’església de Santa Maria de Palau-solità. S’han transformat en voreres més amples i s’han creat rampes a les cantonades i als passos de vianants, amb la finalitat d’assegurar l’accessibilitat de totes les persones i millorar la seguretat viària. Aquesta actuació ha comportat la transformació d’algunes places d’aparcament, que ara estan disposades en línia quan abans estaven en bateria. Per últim, s’han renovat els fanals del mateix tram esmentat del carrer Sagrera. S’han col·locat tots a la vorera que s’ha eixamplat, de manera que l’altra vorera, més estreta, queda lliure d’obstacles. A més, els nous fanals permeten reduir el consum elèctric i la contaminació lumínica perquè compten amb una tecnologia i un disseny més eficient que els antics.

 

L’ampliació de les voreres i la renovació dels fanals han suposat per a l’Ajuntament una inversió de 24.077,95€. La renovació de part de la xarxa de subministrament d’aigua ha comptat amb un pressupost de 70.165,90€, quantitat que abona l’Ajuntament i que procedeix del fons de reposició que l’empresa subministradora CASSA transfereix al consistori. Aquest fons es nodreix de les quotes que paguen els abonats amb aquesta finalitat.Imatges relacionades

  • Al costat esquerre es pot veure una de les vorers ampliades i un dels nous fanals

    Al costat esquerre es pot veure una de les vorers ampliades i un dels nous fanals

  • Sanz i Cantero, en la visita per inspeccionar el final dels treballs

    Sanz i Cantero, en la visita per inspeccionar el final dels treballs