Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Més de 600 persones s’inscriuen al Concurs de Comparses de la Rua de Carnestoltes

8 de febrer de 2013Un total 612 persones agrupades en 16 comparses competiran demà, 9 de febrer, dia de celebració del Carnestoltes, en el Concurs de Comparses que organitza l’Ajuntament. Totes elles formaran part de la Gran Rua de Carnestoltes, per desfilar i ballar pels carrers de la vila junt amb tothom que s’hi afegeixi. La regidora de Festes, Carme Sanz, anima tothom “a sortir al carrer per gaudir al màxim d’un dia on l’únic que cal fer és divertir-se i fer festa grossa”.

 

I és que, a banda dels actes de la tarda, a les 23.00h començarà el Ball de Disfresses, a la Sala Polivalent, perquè tothom qui ho vulgui pugui dansar fins a altes hores de la nit. L’entrada és gratuïta i hi haurà servei de bar i música ben animada. L’aforament és limitat per tal de garantir les condicions de seguretat.

 

Tornant als actes de la tarda, les comparses i totes les persones que vulguin lluir la seva indumentària a la Rua han d’estar presents i preparades a les 16.30h davant la Masia de Can Cortès, ja que és l’hora prevista perquè la Rua comenci el seu recorregut per encomanar l’alegria, els balls i la disbauxa pels carrers de la vila. Per evitar llargues esperes, es recomana a les diverses comparses que comencin a concentrar-se al lloc indicat a partir de les 16.00h.

 

La Rua arrencarà de la Masia de Can Cortès i avançarà pel Camí Reial fins al passeig de la Carrerada. Aleshores prendrà aquesta via fins al carrer Folch i Torres. Recorrerà un tram d’aquest fins arribar al carrer Barcelona, on continuarà la processó fins arribar, de nou, al Camí Reial i des d’aquí al punt final de la Rua, que és la plaça de la Vila.

 

Un cop hagi arribat tothom a la destinació final, el Rei Carnestoltes sortirà al balcó de la Casa Consistorial per declarar la República del Carnaval i imposar un règim de festa i alegria. Després de declarar la República del Carnaval, s’anunciaran i s’atorgaran els premis del Concurs de Comparses, de mans de l’Alcaldessa de la vila, Teresa Padrós, i la regidora de Festes, Carme Sanz. La comparsa guanyadora rebrà 500€. La segona classificada serà premiada amb 400€. El tercer premi està dotat amb 300€. L’associació Taller de les Arts col·laborarà en la difícil tasca del jurat.

 

L’Ajuntament ha organitzat un dispositiu de seguretat especial per assegurar que tot surti de la millor manera possible. S’han destinat diversos agents i vehicles de la Policia Local que s’encarregaran de fer els corresponents talls de trànsit que requereix la Rua i de vigilar que no hi hagi cap incident. En aquest dispositiu hi participaran també els voluntaris de Protecció Civil, junt amb els vehicles que utilitza l’agrupació. També hi serà present la Creu Roja, que aporta voluntaris i una ambulància que estarà disponible durant la tarda al municipi per resoldre qualsevol emergència.Imatges relacionades

  • 120220 carnestoltes01

    120220 carnestoltes01

  • 120220 carnestoltes05

    120220 carnestoltes05

Enllaços relacionats