Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 16 d'octubre

La Generalitat signa un conveni per a millorar l'accés de polígons a Palau a la C-59

5 de juliol de 2006El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, el director de l'Incasol, Emili Mas, i els representants dels polígons industrials Can Bernades-Subirà (Urvasa), la Torre del Rector (Can Roca), Ca n'Oller i la Creueta, al terme de Santa Perpètua de Mogoda, i del polígon Riera de Caldes de Palau-solità i Plegamans, han signat un conveni de col•laboració per tal de portar a terme les obres que permetran millorar l'accessibilitat des de la C-59 a aquesta zona industrial. A l'acte també hi han assistit l'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, i la de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós.

Concretament, el projecte consisteix en la construcció d'un nou enllaç a diferent nivell al polígon industrial Can Bernades-Subirà i la Torre del Rector des de la C-59, en el tram entre Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, i en la prolongació del desdoblament d'aquesta carretera fins a l'accés sud de Palau-solità i Plegamans. Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat viària, ja que eliminarà un gir a l'esquerra que actualment es produeix a la C-59. Així mateix, també es millorarà la fluïdesa del trànsit en aquesta via, ja que s'evitarà la parada dels vehicles que ara han de fer per poder accedir als polígons esmentats, i sobretot, es disposarà d'un nou carril d'entrada lliure dels vehicles provinents de Palau-solità i Plegamans que es dirigeixin cap a Barcelona.

El conveni estableix un pressupost de 10 MEUR per a les obres corresponents a aquest projecte. D'aquesta quantitat, el DPTOP aportarà uns 6,8 MEUR, l'Incasol n'aportarà 2,8 MEUR i els cinc polígons finançaran la resta.

Descripció de les obres

Les obres, que es licitaran en els propers dies, comportaran la construcció d'un nou enllaç format per un pas inferior sota la C-59 per tal de permetre els moviments d'entrada a la zona industrial del trànsit procedent de Barcelona i un ramal d'incorporació des d'aquest sector a la carretera en direcció a Barcelona.

El projecte inclou la construcció d'un tercer carril, d'uns 500 metres de longitud, a la C-59 en ambdós sentits de la circulació, des de l'enllaç de la CIM Vallès fins als ramals de nova construcció. D'altra banda, es desdoblarà un tram de 800 metres de longitud de la C-59, des del carrer Vallès fins a l'enllaç de Masia Julià. Aquesta prolongació del desdoblament comportarà l'ampliació de la passarel•la de vianants actual per tal d'adaptar-la a l'amplada del nou tram desdoblat.

Els treballs inclouran l'adequació d'un vial de servei on s'instal•larà la nova parada de la línia d'autobús Caldes de Montbui – Barcelona en sentit Caldes de Montbui. Les obres es completaran amb la millora del drenatge i la senyalització de la carretera, i amb l'aplicació de les mesures ambientals, com l'estesa de terra vegetal i la hidrosembra de talussos.

Imatge
Moment de la signatura del Conveni a la qual va assistir l'alcaldessa de Palau