Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L'any 2006 van baixar els robatoris en domicilis i els accidents respecte a l'any 2005 a Palau-solità i Plegamans

28 de març de 2007El treball diari de la Policia Local de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es fonamenta en el desplegament territorial i de proximitat amb el principal objectiu d'estar al costat del ciutadà i oferir una resposta immediata. Evidentment també es dedica a funcions assistencials que puguin ser causa d'alarma social: maltractament a menors, violència de gènere, racisme...
Les principals dades de l'any 2006 suposen petites variacions respecte als anys anteriors. En aquest sentit es pot destacar una reducció de l'activitat delictiva del 14,8% respecte a l'any 2005. De fet, els robatoris en habitatges han baixat significativament passant de 23 robatoris a 14, mentre que els robatoris en comerços van ser 12, una mica per sobre de l'any 2005 (8) i per sota de l'any 2004 (16). De tota manera, el més important és que aquestes xifres de robatoris estan per sota de la gran majoria de municipis de la província de característiques similars.

Pel que fa als accidents de trànsit, el balanç també és molt positiu perquè l'any 2006 es van produir 85 (30 menys que l'any 2005). Cal subratllar que les principals causes han estat no respectar el senyal d'stop, falta d'atenció (fer servir el mòbil, el tabac...), no cedir pas a la dreta o avançaments incorrectes. A més, cal tenir en compte que els punts on s'han produït més accidents han estat l'Avinguda Catalunya i el Passeig de la Carrerada.

Dintre de l'àmbit de la seguretat ciutadana, el número de detinguts baixa de 21 a 14, l'assistència per alarmes s'ha mantingut pràcticament igual a l'any 2005 (per sobre de les 300 assistències) i el número de delictes per maltractament en l'àmbit familiar és el mateix de l'any 2005: 3 denúncies.

Durant l'any 2006, una de les prioritats de la Regidoria de Governació ha estat treballar el projecte de la nova prefectura, un nou equipament municipal que s'aixecarà al carrer Ter amb Avinguda de l'Ebre, al costat de l'actual nau de Brigades Municipals, a Can Cortès Sud amb tots els requeriments actuals de la Policia Local. En aquests moments, l'Ajuntament ja disposa del projecte que podria fer-se realitat a partir de l'any que ve.

Imatge
Principals dades de 2006 i 2005