Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

La vila acull activitats de la campanya ‘Si recicles bé, tothom estalvia’

25 de febrer de 2013El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha organitzat durant aquest mes de febrer diverses activitats gratuïtes de sensibilització de la campanya Si recicles bé, tothom estalvia, promoguda junt amb els ajuntaments de la comarca.

 

A Palau-solità i Plegamans va tenir lloc un taller de fer sabó a partir d’oli domèstic utilitzat, el 19 de febrer, i se n’ha organitzat un altre d’elaborar manualitats a partir de la reutilització de residus que té lloc el 26 de febrer, a les 18.30h, al Centre Cívic. Aquests tallers s’organitzen de forma periòdica al municipi, així com altres iniciatives, com visites d’informadors que informen les persones que s’hi acostin sobre els beneficis de reutilitzar i reciclar i altres qüestions.

 

Segons el Consorci, en aquestes activitats es fa una especial incidència en destacar la qualitat dels materials reciclats, tot i que es segueix informant també sobre la necessitat de la bona separació dels residus i del seu tractament. Per exemple, amb els tallers per aprendre a elaborar sabó a partir de l’oli de cuina usat es vol incidir en la necessitat de reciclar l'oli usat de cuina ja que és important per cuidar el medi ambient i el cicle de l'aigua. Amb una recepta senzilla amb l'oli de fregir i sosa, es pot elaborar sabó com es feia antigament. Els Tallers de reutilització de residus ensenyen a elaborar objectes nous a partir de residus, com poden ser joies amb les anelles de les llaunes de refresc, moneders amb brics... 

 

En tots els casos cal inscripció prèvia i es pot consultar com gestionar-la a la pàgina web www.residusdequalitat.cat, trucant a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (93.864.80.56) o a l’adreça electrònica oficina21@palauplegamans.cat.

 Imatges relacionades

  • Punt d'informació sobre la recollida d'oli domèstic, organitzat pel Consorci de Residus i l'Ajuntament, maig 2012

    Punt d'informació sobre la recollida d'oli domèstic, organitzat pel Consorci de Residus i l'Ajuntament, maig 2012

Documentació adjunta

Enllaços relacionats