Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre

L’Ajuntament centra les sol·licituds de subvencions econòmiques per al 2013 en el manteniment de la via pública

14 de març de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat els projectes per a les sol·licituds de subvencions de les Meses de Concertació de la Diputació de Barcelona, per al trienni 2013-2016, i per al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), també per al període 2013-2016, de la Generalitat. Per a l’any 2013, destaquen les peticions centrades en el manteniment de la via pública.

 

Meses de Concertació

L’Alcaldessa del municipi, Teresa Padrós, va signar el passat 4 de març les peticions per a les Meses de Concertació de la Diputació. Aquestes Meses limiten el total de la subvenció a 500.000 euros a repartir entre tots els projectes presentats. En aquest sentit, l’Ajuntament ha presentat un projecte a executar durant aquest 2013 centrat en l’asfaltat de diversos carrers al sector de Can Riera. El cost total és de 330.000 euros, i la subvenció sol·licitada és de 180.000 euros.

 

Per a l’any 2014, l’Ajuntament té projectada la construcció d’una pista poliesportiva coberta que es situarà al costat del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. La petició de subvenció per fer aquesta pista és de 300.000 euros, ja que el cost total del projecte és de 459.100 euros. L’objectiu de l’equip de govern és “crear un nou espai esportiu que s’ha demostrat necessari per compaginar la pràctica esportiva dels clubs i la realització de diferents activitats de tipus lúdic i festiu en el municipi”, explica l’Alcaldessa. “A més –afegeix Padrós- permetrà reduir despeses ja que, per exemple, no s’haurà de llogar un envelat per a la Festa Major o per a Fira Palau, ja que disposarem d’aquest nou espai que podrem utilitzar encara que plogui”.

 

Les sol·licituds de l’Ajuntament per a les Meses de Concertació conclouen amb una petició de 36.212,94 euros per a activitats de Salut Pública durant l’any 2016.

 

PUOSC

D’altra banda, l’Ajuntament també ha presentat les peticions de subvencions per al PUOSC 2013-2016, que destaquen també el manteniment i conservació de la via pública i d’edificis municipals, patrimoni i equipaments durant aquest exercici de 2013. Les peticions del PUOSC, però, estableixen les actuacions en els carrers del Polígon Industrial Riera de Caldes, Polígon Industrial de Can Cortès, urbanització del Polígon 1 de la Serra de Can Riera, Urbanització de Montjuïc, passeig de la Carrerada, avinguda Catalunya, Camí de Can Riera o rambla de la Sagrera i camí de Santa Magdalena.

 

Pel que fa a la conservació del patrimoni i dels edificis municipals, les actuacions es realitzaran a la Casa Consistorial, el Centre Cívic, l’edifici de Serveis Socials, l’edifici de Promoció Econòmica, el Castell de Plegamans, la Sala Polivalent i el Teatre de la Vila, l’Espai Jove l’Escorxador, la nau de Brigades Municipals, l’edifici de Serveis Tècnics, la Comissaria de la Policia Local i el Jutjat de Pau, la Masia de Can Malla, la Masia de Can Falguera, la Masia de Can Cortès, la Torre de la Casa Folch, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor, el Camp de Futbol Municipal i els centres educatius, tant escoles bressols com centres d’educació infantil i primària. 

 

Les peticions del PUOSC continuen per a l’any 2014 amb les obres de millora de l’enllumenat públic del sector carrer Barcelona, entre els carrers Colom, Sant Miquel, Barcelona, Pintor Vayreda, Mossèn Cinto Verdaguer, passeig de la Carrerada, Folch i Torres, Dom Bosco, Padró, Camí Reial, Dr. Navarro, avinguda Diagonal i Sant Genís.

 

Per a l’any 2015, el projecte és el de reurbanització del polígon industrial de Can Cortès Nord, que comprèn les obres de construcció de l’arranjament i remodelació de les voreres, il·luminació, senyalització i serveis afectats a les illes d’aquest polígon.

 

La petició de subvenció es tanca amb el projecte per a l’any 2016 d’execució de la xarxa de clavegueram en el sector del Montjuïc amb l’objectiu de dotar a totes les parcel·les d’escomesa de clavegueram.

 

La Generalitat també estableix que el PUOSC limita les subvencions a un 70 per cent del cost total de les obres o a un màxim de 500.000 euros durant els anys de vigència.

 

Ara, l’Ajuntament espera la resposta de totes dues administracions (Diputació i Generalitat) per saber quins són els projectes aprovats i quines les quanties econòmiques que es subvencionen.Imatges relacionades

  • L'avinguda Catalunya és una de les vies que es volen millorar

    L'avinguda Catalunya és una de les vies que es volen millorar