Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 18 de febrer

Entra en vigor la prohibició de fer foc entre el 15 de març i el 15 d’octubre

15 de març de 2013L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha emès un Ban Municipal que estableix les següents prohibicions:

 

  • Encendre foc en qualsevol tipus d’activitat
  • Llançar objectes encesos
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials que puguin ser causa de l’inici d’un foc
  • Llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals

 

La prohibició s’estableix durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre a tots els terrenys forestals del municipi, tant si hi ha arbres com si no, i en una franja de 500 metres als seus voltants.

 

A la pràctica, i donada l’estructura urbana de Palau-solità i Plegamans, això significa que la prohibició afecta a tot el territori del poble perquè és un mosaic de zones urbanes i forestals estretament interrelacionades.

 

No obstant això, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca pot concedir autoritzacions per encendre foc després que aquestes se sol·licitin a l’Ajuntament indicant el motiu i el lloc on s’ha de fer.

 

Entre altres disposicions, el Ban determina que qui sigui sorprès contravenint aquestes prohibicions o qualsevol altra de les establertes a la vigent normativa sobre incendis forestals, serà objecte de denúncia. A més, concreta que qualsevol persona que descobreixi l’existència o el començament d’un incendi forestal intentarà extingir-lo amb tota urgència, sempre que ho permeti la distància o la intensitat del foc. En tot cas haurà d’avisar els bombers, l’Alcaldia i l’autoritat més propera que trobi.Imatges relacionades

  • Incendi ocorregut el juny del 2012 en un camp situat al centre del municipi

    Incendi ocorregut el juny del 2012 en un camp situat al centre del municipi

Documentació adjunta

Enllaços relacionats