Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L’Ajuntament tanca l’exercici econòmic de 2012 amb més d’un milió d’euros de superàvit

26 d'abril de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha realitzat el tancament de l’exercici econòmic de l’any 2012 amb un total d’1.164.712,49€ en positiu. Aquest resultat, segons el Tinent d’Alcaldia d’Economia, Joan Segrelles, “ha estat fruit del gran esforç que s’ha realitzat en el control i la contenció de la despesa corrent, a més de l’estricte compliment de la llei d’estabilitat pressupostària i altres normatives econòmiques imposades”. La feina més important, tal i com destaca Segrelles, “ha estat ajustar les despeses als ingressos reals previstos de l’Ajuntament”.

 

La contenció en la despesa realitzada durant l’any 2012 permet enguany complir amb els pagaments que es realitzen als proveïdors de l’Ajuntament, i que en l’actualitat es fan en 35 dies, segons el darrer informe de morositat, a diferència d’anys anteriors quan el pagament es realitzava a 64 dies en l’any 2010, o 63 dies en l’any 2011. El bon resultat econòmic també ha permès reduir les pòlisses de crèdit que l’Ajuntament té contractades amb entitats bancàries. En l’actualitat, l’import total és de 1,4 milions d’euros, a diferència de l’any 2011, quan el consistori tenia contractades dues pòlisses de crèdit per un total de 2 milions d’euros per poder fer front als pagaments que havia de realitzar l’Ajuntament.

 

En aquest sentit, Segrelles explica que “a 30 de juny de 2011, l’Ajuntament disposava de gairebé 780 mil euros per fer front als pagaments, però en canvi s’havien de retornar més d’1,5 milions d’euros en les pòlisses de crèdit. Així que la situació real de l’Ajuntament és que disposava d’un dèficit de tresoreria de més de 700.000€ negatius. I aquesta situació la vam haver de reconduir el nou govern afrontant amb moltes dificultat els pagaments que havíem de fer als proveïdors entre els mesos de juliol a desembre de 2011”.

 

Entre els pagaments pendents, el més important era el que es devia a l’empresa Corpimo, encarregada de l’obra de la prefectura de la Policia Local, i que ascendia a 203.000€. El regidor d’Economia també explica que “a més de la difícil situació econòmica heretada vam haver de retornar subvencions perquè l’anterior govern no havia adjudicat les obres o no les havia justificat a temps”. Aquest va ser el cas de la subvenció del Ministeri de Cultura per a la rehabilitació de la Masia de Can Falguera, de la que es van haver de retornar més de 350.000€, i de la subvenció per a la senyalització del Castell de Plegamans, de la que es van retornar més de 15.000€.

 

Més despesa en escoles bressol

“A més –continua Segrelles- en aquests dos anys, hem hagut d’assumir despeses com la d’escoles bressol a causa de la retallada de 200.000€ que ha fet la Generalitat de Catalunya”. El consistori ha assumit la major part d’aquesta retallada econòmica per tal de no penalitzar encara més les famílies del municipi. En aquest sentit, les informacions apunten que el proper curs escolar 2013-2014, el govern català eliminarà del tot la subvenció per a les escoles bressol, amb el que l’Ajuntament ja preveu que haurà de destinar-hi més recursos econòmics.

 

Segrelles no vol “perdre temps amb les declaracions demagògiques que fan algunes persones de l’oposició”. “No val la pena –segueix el regidor- entrar a desmentir totes i cadascuna de les afirmacions que es fan diàriament per tal de desprestigiar la feina que fem des del govern. Si realment els preocupen tant alguns temes, per què no els van resoldre en el seu moment quan van tenir l’oportunitat?”. “Per contra –afegeix-, compartim amb l’oposició el propòsit de poder destinar el romanent disponible a millorar els serveis i a dur a terme projectes al nostre poble, però el govern de l’Estat només permet utilitzar aquest romanent de tresoreria disponible a eixugar deute, afrontar obligacions pendents i anivellar dèficits pressupostaris d’exercicis anteriors, així que tampoc podem disposar dels recursos a la nostra voluntat”.

 Imatges relacionades

  • Façana de la Casa Consistorial

    Façana de la Casa Consistorial