Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

El V Mercat Medieval i Artesanal tindrà lloc el 28 i el 29 d'abril al Castell de Plegamans

16 d'abril de 2007El Castell de Plegamans data del segle XII, situat a dalt d'un petit turó des del qual es pot gaudir d'una panoràmica excepcional de Palau-solità i Plegamans. El castell està envoltat de jardins amb parterres, places i camins i, anualment, és l'escenari del Mercat Medieval i Artesanal de Palau-solità i Plegamans, que aquest any arriba a la seva cinquena edició.

L'any passat va, el Mercat Mediaval va tenir molt bona acollida i van arribar a passar més de 12.000 persones vingudes de diferents indrets de la província. Aquest any, els visitants podran gaudir novament de diversos espectacles (dansa del ventre, lluita d'espases, concert de música medieval.) i comprar productes fabricats artesanalment (mel, formatges, embotits, coques........).

En concret, el Mercat estarà format per 50 parades d'artesans i un Poblat Medieval. Al poblat s'ubicaran els oficis i estarà format per cabanes de palla on es mostraran els següents oficis: el ferrer, el picapedrer, el terrissaire, el bufador de vidre, el sabater, el forner i també en una de les cabanes es podrà veure com es feia el sabó amb el seu alambí. En algunes parades d'artesans també es podrà veure com fan els seus productes.

En aquesta edició, també s'inclourà un Soc, amb una jaima on es podrà seure a l'estil àrab i degustar un te o menjar pastes típiques o comprar-les i hi haurà un escenari on ballaran les noies de l'escola municipal de la dansa del ventre de Palau.

També tindran lloc les III Jornades de Cuina Medieval a set restaurants del municipi on es podrà degustar un menú típic de cuina medieval. Els restaurants que participen són: Masia Julià, Can Boada, Can Joan, Per Tutatis, Las Tentacions, Can Falguera i l'1 SE7 SE7 d'en Josep.

A més, i per commemorar el cinquè aniversari del Mercat, l'Ajuntament ha editat un llibre que incorpora la història del Castell de Plegamans i un album de fotos de totes les edicions del Mercat i que es podrà aconseguir al propi Castell durant el 28 i el 29 d'abri.

Com a fi de festa, diumenge a la nit tindrà lloc un comiat especial amb acrobàcies, foc, música...

L'Ajuntament facilita un aparcament al centre de poble amb un autobús llançadora que cada 10 minuts arriba fins a la porta del Mercat Medieval i Artesanal.RESUM DE LES ACTIVITATS MÉS DESTACADES

Poblat Medieval construït amb materials i tècniques de la època que simularan els habitatges i els tallers on es podrà observar com era la vida en aquella època.

Zoco: Jaima, teteria, dansa del ventre.

Tallers d'oficis: forjador de ferro, picapedrer, Forn de Pa, Cisteller, Boté, Texidora, Bufador de Vidre, Terrissaire, escuts i espases de fusta, Filadora, Llauner, orfebre. Curtidor, sabó natural, joieria en plata i coure, estany en vidre......

Parades d'Artesans: Formatges, Ceràmica, Herbes medicinals, Vitralls, Formatges, bijuteria en fang, bijuteria, fusta, hidromel, sabates i bosses, calçat medieval, Cervesa medieval, embotits de Senglar i cérvol, olis i sabons.

Taverna medieval

Espectacles:
Pati d'armes es pot gaudir d'espectacles medievals, farses, lluita d'espases, volada de falcons.
Patí del Castell conta contes per al nens
Auditori del castell concert de música medieval, trobadors.

Diumenge a les 21.30 Fi de festa del Mercat Medieval i Artesanal. Gran espectacle de acrobàcies amb foc, llum i so.

III JORNADES DE CUINA MEDIEVAL
ALS RESTAURANTS DE PALAU

Restaurant Masia Julià
Carretera C-59 km. 5,4 (Rotonda entrada a Palau)
T. 93 864 49 37

Restaurant Can Boada
Camí Reial, 185
T: 93 864 80 68

Restaurant Per Tutatis
Comerç, 1
T. 93 864 67 99

Restaurant Les Tentacions
Castell, 76
T. 93 864 46 46

Restaurant Can Falguera,
Avda. Folch i Torres, 8
93 863 94 70

Can Joan
Camí Reial, 55
T. 93 864 57 52

Restaurant L'1 SE7 SE7 d'en Josep
Av. Catalunya, 177
Tel. 93 863 97 36

Imatge
Cartell del Mercat Medieval