Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 22 de setembre

La Festa Major 2013, que se celebra del 29 d’agost al 2 de setembre, ja té cartell

19 de juny de 2013Cèlia Mur, alumna de batxillerat artístic, és la creadora del disseny que s’ha endut el primer premi

 

Aquest matí ha tingut lloc al Saló de Plens de la Casa Consistorial la deliberació del jurat per escollir el cartell de la Festa Major 2013, que se celebra del 29 d’agost al 2 de setembre. Les dates són l’únic aspecte que cal modificar, ja que tots els cartells que han participat al concurs duien escrites les dates de la Festa Major de l’any passat.

 

El cartell guanyador té com a protagonistes una cabra i una vaca, animals que representen les dues colles del municipi que cada any enfronten les seves habilitats als Jocs Rurals de la Festa Major. És una creació de Cèlia Mur, alumna de 2n de batxillerat artístic de l’Institut Ramon Casas i Carbó. El dibuix dels animals és força original i el cartell destaca per l’ús de colors molt vius i cridaners. El premi està dotat amb 300€, a més del reconeixement que suposa que sigui la imatge de la Festa Major,.

 

Han participat en el concurs de cartells els alumnes que estudien 1r o 2n curs de batxillerat artístic a l’Institut Ramon Casas i Carbó. Els jurat ha escollit el 1r, 2n i 3r premi entre un total de 16 obres preseleccionades pel professorat del batxillerat artístic. El segon premi ha quedat gairebé empatat amb el guanyador, ja que mentre que el primer ha sumat 18 punts del jurat, el segon n’ha aconseguit 17. És obra de Lorena Sánchez, que va ser la creadora del cartell que va guanyar l’any passat i que, per tant, va ser la imatge de la Festa Major 2012. Per últim, el tercer premi, que ha aconseguit 13 punts, se l’ha endut Cristian Moya. El 2n premi està dotat amb 150€ i el tercer, amb 75€. Els tres dissenys guanyadors són d’alumnes de 2n curs.

 

Entre els membres del jurat, format per 8 persones, hi eren el Tinent d’Alcaldia d’Educació i Cultura, Joan Carles Tinoco, i la regidora de Festes, Carme Sanz. També n’han format part dos professors del batxillerat artístic de l’Institut Ramon Casas i Carbó, Jaume González i Marisa Aleu. La resta de membres són personal tècnic de l’Ajuntament, de les àrees de Festes, Joventut i Comunicació i Disseny. També hi tenia un lloc un representant de les entitats del municipi, però no ha pogut assistir.

 

La regidora Carme Sanz ha destacat “el molt bon nivell de totes les obres presentades, cosa que ha fet que, com l’any passat, es fes molt difícil escollir el guanyador”. De fet, per segon any consecutiu el concurs s’ha circumscrit als alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Ramon Casas i Carbó. Sanz manifesta que “la voluntat de l’equip de govern és mantenir aquesta modalitat de concurs durant els propers anys per donar aquesta oportunitat als joves estudiants”.

 

En aquest sentit, el professor Jaume González ha subratllat: “És genial per als alumnes participar en aquest concurs perquè els engresca molt que la seva feina tingui projecció i això els fa implicar-s’hi molt”. Marisa Aleu, també docent de batxillerat, afegeix que “enriqueix molt el currículum dels alumnes”. I és que l’Institut inclou aquest concurs dins el programa de treballs del curs, de manera que forma part de la nota final dels alumnes. “La feina més gruixuda és prèvia a l’execució del cartell, que és el procés creatiu de pensar la idea, estudiar altres cartells, el llenguatge que cal utilitzar...”, relata González. “Un cop tenen la idea definida, l’enllesteixen en unes dues setmanes en les quals també es dediquen a fer altres feines”, conclou. Bona part dels cartells que optaven al concurs inclouen la cabra i la vaca com a elements destacats. “És casualitat perquè el procés de creació era completament lliure”, explica González. Imatges relacionades

  • Cartell escollit per a la Festa Major 2013, de Cèlia Mur

    Cartell escollit per a la Festa Major 2013, de Cèlia Mur

  • Els tres cartells millor valorats pel jurat. A l'esquerra, el 2n premi, de Lorena Sánchez. Al centre, el 1r premi, de Cèlia Mur. A la dreta, el 3r premi, de Cristian Moya

    Els tres cartells millor valorats pel jurat. A l'esquerra, el 2n premi, de Lorena Sánchez. Al centre, el 1r premi, de Cèlia Mur. A la dreta, el 3r premi, de Cristian Moya

  • Membres del jurat del Concurs del cartell de Festa Major

    Membres del jurat del Concurs del cartell de Festa Major

Enllaços relacionats