Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de setembre

El Ple municipal aprova per unanimitat una moció de suport als treballadors de l'empresa GDX Automotive Ibèrica, S.L.

27 d'abril de 2007El Ple municipal de Palau-solità i Plegamans va aprovar dijous per unanimitat una moció de suport als treballadors de l'empresa GDX Automotive Ibèrica, S.L. situada a Palau-solità i Plegamans. La moció demana a la direcció de GDX Automotive Ibèrica, S.L. que reconsideri la situació en la que estan els treballadors i els informi en relació a la situació de la planta de Palau-solità i Plegamans, així com de la continuïtat o no del pla de viabilitat de l'empresa i, en tot cas, quina seria la previsió de futur a curt termini.

La moció també sol•licita a la Generalitat de Catalunya i a les parts implicades que exhaureixi totes les vies de negociació possibles en ordre a la resolució d'aquesta situació.

A continuació, us oferim íntegrament el text de la moció:


- PROPOSTA D'ACORD -


A) SITUACIÓ DELS TREBALLADORS DE L'EMPRESA GDX AUTOMOTIVE IBÉRICA, S.L.

Atesa l'especial situació en la que es troben els treballadors de GDX AUTOMOTIVE IBÉRICA, S.L., ja que no disposen d'informació per part dels seus responsables a l'hora de donar compliment a diferents acords a què es van comprometre quan fa uns mesos es va fer el tancament de la planta que la mateixa empresa tenia a Valls, tot i que el Comitè d'Empresa ha fet requeriments en aquest sentit.

Atès que aquesta empresa, que funciona al nostre municipi des de fa aproximadament uns 18 anys, si bé ha tingut diferents noms, donat que va començar com a DRAFTEX IBÉRICA, S.A., passant per GDX AUTOMOTIVE IBÉRICA, S.A., és en l'actualitat en comptes d'una societat anònima una societat de responsabilitat limitada.

Atès que aquesta empresa dóna treball a uns cinc-cents treballadors, aproximadament de manera fixa, si bé també en dóna, de manera temporal mitjançant contractes de curta durada i a personal d'ETT, a uns 200 més, els quals, tots ells, provenen majoritàriament de la comarca del Vallès, donat que són veïns de Palau-solità i Plegamans, Sta. Perpètua, Polinyà, Sabadell, Caldes de Montbui, La Llagosta, Mollet del Vallès, Terrassa, Montcada i, fins i tot alguns d'altres comarques; aquest gran nombre de treballadors dóna idea de que es tracta d'una empresa important en el nostre municipi i que el què li pugui passar repercutirà en tots nosaltres, ja sigui de manera directa o indirecta.

Atès que l'empresa de referència, inicialment coneguda com a DRAFTEX IBÉRICA, S.A., en el moment de la seva implantació gaudí (a l'igual que d'altres empreses del Polígon Industrial) del recolzament econòmic de l'Ajuntament així com amb el d'altres Administracions.

Atès que aquest Ajuntament, representats per l'alcaldia i pel primer tinent d'alcalde, ha mantingut converses amb el Comitè d'Empresa, els quals han traslladat als representants municipals la seva preocupació primer, per la incertesa davant la qual es troben en aquest moment, ja que hi ha una manca total d'informació per part de l'empresa, i que els signes que es van constatant no són gens tranquil•litzadors, ans al contrari; i, en segon lloc, que l'empresa fa pocs mesos ja va fer el tancament d'una planta que estava a Valls, tancament que es va dur a terme, segons l'empresa, per poder donar viabilitat a la planta de Palau-solità i Plegamans, cosa que, pels indicis que hi ha, va ser una excusa.

Atès que aquest Ajuntament veu amb preocupació per la gravetat de la situació en la que estan els treballadors de l'empresa GDX AUTOMOTIVE, S.L.

Atès que, d'arribar-se a produir, el tancament de GDX AUTOMOTIVE, S.L. suposaria una important pèrdua de pes econòmic pel nostre municipi, pel conjunt de la comarca i per Catalunya, a més de les importants conseqüències d'ordre laboral i social, que aquesta decisió comportaria.

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans acorda :

1r. Lamentar la situació en la que estan en aquests moments els treballadors de GDX AUTOMOTIVE, S.L., per la qual cosa aquesta corporació vol expressar-los que els atorga el seu recolzament.

2n. Demanar a la direcció de GDX AUTOMOTIVE IBÉRICA, S.L. que reconsideri la situació en la que estan els treballadors i els informi en relació a la situació de la planta de Palau-solità i Plegamans, així com de la continuïtat o no del pla de viabilitat de l'empresa i, en tot cas, quina seria la previsió de futur a curt termini.

3r. Assumir el compromís de prendre totes les accions a l'abast per evitar que finalment la planta de GDX AUTOMOTIVE, S.L. cessi la seva activitat.

4r. Sol•licitar a la Generalitat de Catalunya i a les parts implicades que exhaureixi totes les vies de negociació possibles en ordre a la resolució d'aquesta situació.

5è. Traslladar aquest acord a la direcció de l'empresa, al Comitè de Treballadors, als municipis afectats dels que s'ha fet esment, als Consells Comarcals del Vallès Occidental i Oriental, a les instàncies pertinents de la Generalitat de Catalunya i als Ministeris que corresponguin.Palau-solità i Plegamans, 26 d'abril de 2007