Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 16 de febrer

L'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit signen un conveni per a l'elaboració d'un Pla Local de Seguretat Viària

23 de juliol de 2013Es pretén disminuir la sinistralitat un 20% al 2017 respecte a les xifres del 2012

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, i Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit (SCT) han signat aquest matí al Saló de Plens de la Casa Consistorial el conveni per a l'elaboració del nou Pla de Seguretat Viària per al municipi. Es preveu que el municipi disposi del pla a finals d'aquest any o principis del 2014. Amb aquest pla es pretén disminuir un 20% la sinistralitat al 2017 respecte a les xifres del 2012.

 

Padrós i Isern han estat acompanyats en l'acte de signatura per Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana; Albert Balanzà, tècnic del SCT; Joan Gràcia, sotsinspector de la Policia Local i coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal; Josep Guillot, intendent dels Mossos d'Esquadra i cap de l'Àrea Bàsica de Sabadell; i Joan Costa, sotsinspector dels Mossos d'Esquadra i cap del Sector de Trànsit de Sabadell.

 

Joan Josep Isern ha posat en relleu "la baixa sinistralitat de Palau-solità i Plegamans, on hi ha una ràtio de 0,8 [persones que pateixen un accident de trànsit] per cada 1.000 habitants quan la mitjana a Catalunya és de 2,1 per cada 1.000 habitants". "Cal felicitar aquest municipi perquè és un bon exemple; hi ha una sensibilitat extrema per la seguretat viària", ha manifestat, a més d'esmentar "l'interès de l'equip de govern municipal i l'Alcaldia en les qüestions de seguretat viària". El director del SCT ha posat com a exemple "la tasca que es fa a Palau-solità i Plegamans en educació viària amb uns 1.300 nens i nenes en cada curs escolar". "L'educació i la conscienciació són aspectes fonamentals per reduir la sinistralitat", ha comentat Isern. De fet, el programa d'educació viària del municipi es duu a terme des de fa més de 20 anys per part de la Policia Local i en col·laboració amb les escoles.

 

Aquestes són algunes de les raons per les quals Palau-solità i Plegamans és un dels primers municipis de Catalunya de menys de 20.000 habitants que rebrà un Pla Local de Seguretat Viària elaborat pel SCT. "El pla pretén aportar alguna cosa més en un municipi on ja s'estan fent bé les coses", ha comentat Isern, qui ha concretat que aquest s'elaborarà "en col·laboració amb la Policia Local, que és qui millor coneix el terreny i els punts on és més factible reduir encara més la sinistralitat".

 

L'Alcaldessa Teresa Padrós, per la seva banda, ha posat en relleu "la importància de la sintonia i la col·laboració entre administracions per aconseguir objectius". Sobre l'educació viària que es fa al municipi, i en referència a l'esment fet per Isern, Padrós ha lloat "la feina que fa la Policia Local des de fa molts anys a les escoles i que dóna els seus fruits gràcies a la conscienciació de la població". Així mateix, ha agraït la feina que es fa de forma conjunta amb els Mossos d'Esquadra i el SCT. En aquesta mateixa línia, Àngels Marcuello, regidora de Seguretat Ciutadana, ha afegit que "el pla serà de gran utilitat per continuar treballant i amb l'objectiu de reduir encara més la sinistralitat des de la prevenció".

 

El SCT comença a elaborar plans locals de seguretat viària per a municipis de menys de 20.000 habitants després d'haver-ne elaborat 135 per a ciutats majors. Aquests plans s'emmarquen en l'objectiu de la Unió Europea de reduir la sinistralitat en un 50% en el període 2010-2020.

 

 Imatges relacionades

  • Isern i Padrós (al centre) signen el conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària

    Isern i Padrós (al centre) signen el conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària

Enllaços relacionats