Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Palau organitza la cessió de 74 obres d'artistes plàstics per contribuir a la rehabilitacó de la maternitat d'Elna (França), refugi de nens de la guerra civil

2 de maig de 2007En els darrers mesos s'ha donat a conèixer a Catalunya el treball altruista que l'Elisabeth Eidenbenz va dedicar als nens i nenes que fugien de la guerra civil espanyola, amb la creació de la maternitat d'Elna, municipi francès del Pirineu oriental. Un d'aquests nens viu a Palau-solità i Plegamans, l'artista Lluís Agudo. Agudo, per demostrar el seu agraïment, amb l'ajut de l'Ajuntament de Palau ha muntat una exposició de caràcter benèfic per contribuir a la rehabilitació de l'esmentada maternitat, ara de propietat municipal. Les obres, cedides desinteressadament per 74 artistes de molts diversos estils i procedències, han estat donades al municipi d'Elna en un acte que va tenir lloc el divendres 27 d'abril a l'auditori de Can Cortès. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Palau, Teresa Padrós, i de l'alcalde d'Elna, Nicolas Garcia Benaiges.

El llistat d'obres inclou referències tant importants com Joan Brossa, Perico Pastor, Joan Vila-Grau, Josep Martí Rom, Uwe Geest, Josep Niebla o Josep Guinovart, així, fins a 74 artistes.

A més d'aquesta acció solidària, l'Ajuntament de Palau ha batejat una nova plaça amb el nom de Plaça de la Maternitat d'Elna, al barri de Can Cortès, que va ser visitada per l'alcalde d'Elna per descobrir la placa amb el nom de Plaça de la Maternitat d'Elna.

Imatge
Nova plaça de la Maternitat d'Elna

Imatges relacionades

  • Acte de lliurament de les obres a l'alcalde d'Elna

    Acte de lliurament de les obres a l'alcalde d'Elna