Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 21 de novembre

Es millora la senyalització per potenciar la seguretat viària a l'entorn de les escoles

22 d'agost de 2013L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans realitza durant aquesta setmana diversos treballs de millora en la senyalització de trànsit a l'entorn de les escoles. L'objectiu principal d'aquesta mesura és potenciar la seguretat viària dels vianants, especialment dels nens i nenes que en poc menys d'un mes tornaran a omplir les aules. La inversió aproximada d'aquests treballs és d'uns 6.000€.

 

En concret, es pinten de nou els passos de vianants propers als centres educatius. En bona part d'ells s'opta per pintar-los amb franges alternes de color blanc i vermell, amb la intenció de potenciar el contrast cromàtic i fer-los més visibles. També s'estan col·locant nous senyals verticals a les vies de l'entorn dels centres educatius que recorden als conductors que es troben en una zona escolar i que la velocitat màxima en aquests indrets és de 20km/h. Aquests senyals també compten amb un disseny força cridaner, ja que les indicacions estan estampades sobre unes plaques de color groc fluorescent.

 

Aquestes actuacions es complementen amb altres millores en la senyalització en altres vies, com el pintat de l'eix de divisió dels sentits de circulació al carrer Indústria, o la creació de noves places d'aparcament de motocicletes. Aquestes places, a banda de proporcionar a aquests vehicles un lloc adequat on quedar estacionats, milloren la visibilitat dels conductors quan es col·loquen en llocs estratègics, propers a les cantonades o a les interseccions. En comparació amb les places d'aparcament per a vehicles de quatre rodes, les de motocicletes entorpeixen menys la visibilitat, de manera que els conductors poden veure millor les persones que van a peu i que s'acosten a un pas de vianants amb la intenció de creuar un carrer.

 Imatges relacionades

  • Els operaris pinten un dels passos de vianants de donen accés a l'Escola Can Cladellas

    Els operaris pinten un dels passos de vianants de donen accés a l'Escola Can Cladellas

  • Senyal vertical situat al costat de l'Escola Can Periquet

    Senyal vertical situat al costat de l'Escola Can Periquet

  • Pas de vianants pintat de nou davant l'Escola Josep M. Folch i Torres

    Pas de vianants pintat de nou davant l'Escola Josep M. Folch i Torres