Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 25 de setembre

Comencen les obres per ampliar el cementiri municipal

18 de setembre de 2013



Aquesta setmana s'inicien els treballs per ampliar el Cementiri de Plegamans, de titularitat municipal. L'Ajuntament duu a terme les obres, que es preveu que durin tres mesos, amb la finalitat de solucionar una situació propera a la saturació.

 

David Abascal, Tinent d'Alcaldia de Comunicació i Atenció Ciutadana i regidor de Projectes i Equipaments, subratlla que "l'equip de govern ha treballat en el projecte des de l'inici del mandat, conscient de la manca manifesta de nínxols". I és que tot i que ja s'hi va fer una ampliació als anys 90, el municipi ha experimentat un increment notable de població des d'aquella dècada. A més d'aquest cementiri, la vila compta amb un altre, però de titularitat parroquial. Es tracta del Cementiri de Santa Maria de Palau-solità.

 

El Cementiri de Plegamans disposa actualment de tres nínxols lliures i sense estrenar d'un total de 359, si bé compta amb una reserva de 10 per a determinats supòsits, com casos de beneficència. A banda, el cementiri inclou un columbari amb 48 cel·les on dipositar-hi urnes cineràries i que es va construir a finals del 2011. Abascal recorda que "la Llei municipal i de règim local de Catalunya estableix el servei de cementiri com una de les obligacions que tenen per llei els ajuntaments i és per això que aquesta inversió és prioritària".

 

El projecte

L'ampliació que ara s'engega sumarà 128 nínxols als 359 amb què compta actualment el Cementiri de Plegamans. S'ubicaran en tres blocs que tindran una alçada de 4 nínxols. En un d'ells n'hi haurà 72; en el segon, 32; en el darrer, 24. Per construir aquests blocs, el cementiri sumarà uns 300 metres quadrats al recinte actual, que ocupa una àrea aproximada de 1.300 metres quadrats. L'ampliació del cementiri compta amb un pressupost de 64.398,64€.

 

La superfície que s'afegeix amb aquests treballs estava ocupada fins ara per un vial asfaltat que donava accés a una entrada secundària situada al costat oest del recinte. Aquesta zona, annexa al costat exterior d'un dels murs perimetrals, acollia també construccions menors, com un petit cobert per desar-hi estris. L'ampliació s'ha projectat amb un disseny que respecta els arbres existents en aquest indret, així que no seran talats.



Imatges relacionades

  • Porta principal del Cementiri de Plegamans

    Porta principal del Cementiri de Plegamans

  • L'ampliació s'efectua a la banda oest del cementiri.

    L'ampliació s'efectua a la banda oest del cementiri.

  • El projecte respecta els arbres existents en l'àrea de l'ampliació

    El projecte respecta els arbres existents en l'àrea de l'ampliació