Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

El web municipal ja està adaptat a tota mena de dispositius mòbils

18 d'octubre de 2013El web de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (www.palauplegamans.cat) s’ha adaptat per tal que els usuaris puguin navegar-hi i accedir a tots els seus continguts utilitzant tota mena de dispositius mòbils, com tauletes o smartphones. El Tinent d'Alcaldia d'Atenció Ciutadana i Comunicació, David Abascal, subratlla que "cada cop és més rellevant que es pugui navegar en un lloc web de forma còmoda i eficient des d'un dispositiu mòbil perquè cada vegada més persones utilitzen aquests aparells en lloc del tradicional ordinador de taula o portàtil".

 

En accedir al web municipal des d'un dispositiu mòbil, l'usuari veu, d'entrada, el primer nivell del menú de continguts del web. L’objectiu és que pugui trobar tota la informació o l'apartat que s’està cercant de forma ràpida i còmoda.

 

Per fer-ho possible, el web s'ha modificat seguint la tècnica de disseny i desenvolupament de web adaptatiu (Responsive Web Design, en anglès), que ajusta la visualització de les pàgines al dispositiu que utilitza l'usuari. Aquest sistema evita el fet d'haver de crear aplicacions específiques per a cada dispositiu mòbil.

 

Un cop posada en marxa aquesta adaptació, ara es continua treballant en l’actualització de tots els continguts que es poden trobar al lloc web. Per exemple, s’ha creat un nou apartat en el menú principal que es diu Serveis i que agrupa per temes tot allò que l’Ajuntament ofereix a la ciutadania. “Volem que tothom trobi les coses fàcilment”, explica Abascal. “Ara cal acabar d’introduir els continguts, perquè tothom ho tingui disponible. Esperem tenir-ho enllestit en pocs mesos”, afegeix el regidor.

 Imatges relacionades

  • Des d'un dispositiu mòbil, com un 'smartphone', el primer que apareix del web és el menú principal de continguts

    Des d'un dispositiu mòbil, com un 'smartphone', el primer que apareix del web és el menú principal de continguts