Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

L'Ajuntament desmunta la glorieta de la Casa Folch per a la seva reconstrucció amb els elements arquitectònics originals

20 de maig de 2007La setmana passada es van iniciar els treballs de restauració dels jardins de la Casa Folch ubicada a l'Avinguda Catalunya, de propietat municipal i que esdevindrà un nou equipament cultural per a la vila. Aquests treballs han implicat que el passat 10 de maig es desmuntés amb mitjans manuals la pèrgola-mirador (glorieta) dels Jardins, recuperant les peces ceràmiques del voladiu, la pinya del carener, la placa identificativa i les peces de teula dels careners. Aquesta recuperació possibilitarà la reutilització dels mateixos elements arquitectònics per a la seva posterior reconstrucció.

El 15 de maig es va enderrocar el mur de contenció i es va fer l'excavació de la nova fonamentació amb mitjans mecànics on s'erigirà novament la glorieta tal i com preveu el projecte de restauració dels Jardins de la Casa Folch que va realitzar l'arquitecte Ribas Piera.

Aquest projecte va ser encarregat a l'empresa ADO SA per un import de 48.000 € amb caràcter urgent el passat 18 d'abril després que els serveis tècnics municipals analitzessin les ofertes rebudes per a la realització del projecte de restauració dels Jardins de la Casa Folch. El caràcter d'urgència es va decidir el 14 de febrer a través d'un informe del serveis tècnics municipals que van constatar que s'havia produït un deteriorament molt important de la pèrgola-mirador i mur de contenció dels Jardins de la Casa Folch, el que feia necessari la seva reparació immediata ja que suposava un possible perill d'esfondrament.

Els treballs de restauració preveuen a partir d'ara:

1. Fonamentació: execució de murs de contenció, pous i llosa de fonamentació
2. Formigó armat: execució de parets de base de la pèrgola i columnes
3. Ram de paleta: reconstrucció dels bancs d'obra que reprodueixin els materials i característiques dels originals. Reconstrucció de les baranes del mirador amb gelosia de peces ceràmiques, i passamà de rasilla ceràmica; reproduint l'original
4. Tancaments exteriors: pèrgola de travesses de fusta que reprodueixi l'original, coberta amb encadellat de peces de mosaic blanques 25x25, capa d'impermeabilització i coberta de teula amb peces noves i peces recuperades
5. Electricitat: connexió i punt de llum
6. Acabats, revestiments i paviments: arrebossat de les parets de base i pilars i posterior pintat. Col•locació de paviment de peces ceràmiques similars a les originals)
7. Reconstrucció d'elements arquitectònics recuperats: peces ceràmiques del voladiu, pinya del carener, placa identificativa i peces de teula dels careners.

Imatge
Detall de la glorieta que evidencia el deteriorament que ha exigit la seva restauració