Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 18 d'agost

Palau-solità i Plegamans, protagonista del programa 'Divendres' de TV3

18 de març de 2014Palau-solità i Plegamans és durant tota aquesta setmana la població protagonista del magazín de tarda 'Divendres', que emet TV3 en directe de dilluns a divendres, de 16.35 a 18.50h. El presenten Espartac Peran –que és qui visita les poblacions catalanes- i Xavi Coral –qui condueix el programa des dels estudis de TV3-. La plaça Onze de Setembre és el plató a l'exterior des d'on s'emeten els continguts de les connexions del programa amb Palau-solità i Plegamans. Hi són des d'ahir dilluns i fins demà dimecres. Tothom qui ho vulgui pot acostar-se a la plaça per participar com a públic i veure com es fa un programa de televisió a l'exterior. Totes les edicions del 'Divendres' es poden veure així mateix a www.tv3.cat.

 

Durant el programa del dilluns, Màrius Serra va fer la secció 'Paraules en ruta', en la qual diverses persones van parlar de mots i expressions típiques d'aquesta població. També es van explicar les raons històriques d'aquest topònim extens i original i que actualment respecta els noms de les dues poblacions originals que van unir-se en l'actual municipi: Palau-solità, d'una banda, i Plegamans, de l'altra. A més, es va repassar la memòria televisiva de Catalunya i d'aquest poble, que va fer-se famós gràcies a l'exitós programa 'Filiprim', que presentava Josep M. Bachs i que s'emetia a finals de la dècada dels 80 i principis de la dels 90. Fruit d'això, Palau-solità i Plegamans va batejar amb el nom del programa el carrer Filiprim, que es troba al barri del Pla de l'Alzina.

 

Una altra curiositat local que van explicar per a tot l'audiència de TV3 va ser la llegenda de la Pedra Llarga, parlant, a més, amb els Geganters i Grallers de la vila que van presentar dos dels gegants del poble, vinculats a aquesta història ancestral: el Dimoni de la Pedra Llarga i la masovera de Can Cortès, que van sempre acompanyats d'en Patufet i dels capgrossos: un grup de dimoniets i en Massagran, personatge creat per Josep M. Folch i Torres, escriptor molt vinculat al municipi en tenir-hi la casa d'estiueig. Van ser també protagonistes les Cabres i les Vaques, així com els Porcs Imparcials, ja que van fer una demostració dels Jocs Rurals, fent dues de les proves més cridaneres: els castells a terra i el concurs 'Ou dur o ou cru?', que es basa en encertar si està cuit o no abans que l'esclafin al cap d'un concursant. Per últim, van mostrar cotxes emblemàtics de l'associació American Car Club, que té la seu a Palau-solità i Plegamans.

 Imatges relacionades

 • La plaça, plena de palauencs i entitats per fer de públic al 'Divendres'

  La plaça, plena de palauencs i entitats per fer de públic al 'Divendres'

 • La secció 'Paraules en ruta', amb Màrius Serra, va servir per explicar força curiositats del poble.

  La secció 'Paraules en ruta', amb Màrius Serra, va servir per explicar força curiositats del poble.

 • Prova 'Ou dur o ou cru?' de les Vaques i les Cabres, en directe per a TV3.

  Prova 'Ou dur o ou cru?' de les Vaques i les Cabres, en directe per a TV3.

 • Espectaculars cotxes de l'American Cars Club.

  Espectaculars cotxes de l'American Cars Club.

 • El públic, saludant a tothom des de la plaça Onze de Setembre.

  El públic, saludant a tothom des de la plaça Onze de Setembre.

Enllaços relacionats