Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 14 de desembre

El programa 'Divendres' de TV3 fa avui la darrera connexió en directe des de Palau-solità i Plegamans

19 de març de 2014'Els optimistes', de Catalunya Ràdio, han parlat avui amb les Cabres i les Vaques i els Geganters i Grallers

 

El magazín de tarda 'Divendres' de TV3 fa avui, a partir de les 16.40h, la darrera connexió en directe des de la plaça Onze de Setembre de Palau-solità i Plegamans. Tothom qui ho desitgi està convidat a acostar-s'hi per participar com a públic i acompanyar Espartac Peran, el presentador que s'encarrega de voltar per Catalunya i fer els continguts cada setmana des d'un poble diferent mentre el seu company, Xavi Coral, condueix els continguts des del plató. Amb tot, el programa 'Divendres' emetrà continguts sobre el municipi en les dues edicions de la setmana que resten per emetre: la del dijous i la del divendres.

 

Prèvia d'avui

En la connexió d'avui mostraran la part egípcia d'aquest municipi del Vallès, ja que és la seu del Campus Arqueològic de la Fundació Clos, vinculada al Museu Egipci de Barcelona i ubicada a la Masia de Can Maiol. Allà s'hi han instal·lat rèpliques de jaciments originals per acostar alumnes de totes les edats a l'arqueologia. També parlaran amb Teia Moner, ànima de la companyia titellaire que duu el seu nom i que té ubicats el taller i el laboratori a Palau-solità i Plegamans. I el 'Divendres' d'avui continuarà immers en el patrimoni cultural de la vila, ja que també visitaran el Museu-Arxiu de la Fundació Folch i Torres, ubicada al Castell de Plegamans, on s'hi conserven obres i material dels cinc germans Folch i Torres. Ramon Folch i Camarasa, traductor, escriptor i fill de Josep M. Folch i Torres acostarà a l'audiència del 'Divendres' l'obra literària dels Folch i Torres.

 

Emissió d'ahir

Ahir dimarts el protagonisme va estar centrat en la nutrició i els productes agrícoles de la zona, típicament vallesans, i sobre els esforços que fan els agricultors d'aquesta àrea per produir aliments de forma ecològica i recuperar varietats i tradicions autòctones. Van tenir un lloc destacat els llegums i, en concret, la mongeta del ganxet. Van parlar sobre l'espai natural i agrícola de Gallecs, part del qual es troba al municipi de Palau-solità i Plegamans, així com de la mongeta del ganxet que produeix Can Duran, una de les explotacions agrícoles del municipi.

 

'Els optmistes' de Catalunya Ràdio

En paral·lel al 'Divendres', el programa 'Els optimistes', de Catalunya Ràdio, es troba també aquesta setmana fent continguts des de Palau-solità i Plegamans. Dilluns, Àngel Llàcer, Manu Guix i tot l'equip van fer el programa en directe des de la Masia de Can Cortès. La resta de dies de la setmana és Xavi Canalias qui volta pel municipi per fer entrevistes i connexions en directe.

 

Ahir va entrevistar a l'Alcaldessa, Teresa Padrós, qui va fer gala del seu bon humor en participar d'un divertit joc. Avui li ha tocat el torn a dos representants de les colles locals de les Vaques i les Cabres, Eva Soler i Jordi Plaza, que s'enfronten en cada Festa Major per vèncer els Jocs Rurals del municipi. També han conversat amb el president dels Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, Jordi Roura, qui ha explicat amb humor la llegenda de la Pedra Llarga i la seva vinculació amb dos dels gegants: el Dimoni de la Pedra Llarga i la masovera de Can Cortès. El tercer gegant és en Patufet, personatge que va donar nom a la revista infantil catalana que va dirigir Josep M. Folch i Torres a principis del segle passat.

 Imatges relacionades

 • La doctora Folch i Espartac Peran, amb una selecció de productes vegetals.

  La doctora Folch i Espartac Peran, amb una selecció de productes vegetals.

 • Els llegums del Vallès, promocionats pel 'Divendres' des de Palau-solità i Plegamans.

  Els llegums del Vallès, promocionats pel 'Divendres' des de Palau-solità i Plegamans.

 • El públic palauenc, entusiasmat amb el 'Divendres'.

  El públic palauenc, entusiasmat amb el 'Divendres'.

 • Xavi Canalias, de 'Els optimistes', entrevista a Jordi Roura, president dels Gengaters i Grallers.

  Xavi Canalias, de 'Els optimistes', entrevista a Jordi Roura, president dels Gengaters i Grallers.

 • Representants de les Cabres i les Vaques, s'ho han passat bomba amb els jocs de 'Els optimistes'.

  Representants de les Cabres i les Vaques, s'ho han passat bomba amb els jocs de 'Els optimistes'.

Enllaços relacionats