Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

El programa 'Divendres' de TV3 mostra racons emblemàtics de Palau-solità i Plegamans

20 de març de 2014'Els optmistes' de Catalunya Ràdio han centrat la connexió en directe d'avui en el centenari del Futbol Club Palau-solità i Plegamans

 

El magazín de tarda 'Divendres' de TV3 continua aquesta setmana mostrant continguts de Palau-solità i Plegamans, si bé avui ja no hi haurà connexions en directe des de la plaça Onze de Setembre. Aquesta tarda mostraran els racons més emblemàtics i el complet patrimoni amb què compta aquest poble. Eloi Cordomí, meteoròleg de Televisió de Catalunya molt vinculat a Palau-solità i col·laborador puntual de Ràdio Palau, és l'amfitrió que mostrarà els atractius d'aquesta vila per a l'audiència de TV3. Aquestà serà la penúltima edició del programa 'Divendres' amb continguts sobre Palau-solità i Plegamans, ja que demà s'emet el darrer programa amb el municipi com a protagonista. Tots els programes emesos des de Palau-solità i Plegamans es poden veure al web www.tv3.cat.

 

En l'edició d'ahir dimecres, el presentador Espartac Peran va mostrar una part molt important del patrimoni cultural de Palau-solità i Plegamans, ja que es va dedicar la connexió a parlar del Taller i laboratori de titelles de Teia Moner. Mitjançant una entrevista molt il·lustrativa, Moner va mostrar diverses joies del món de les titelles, explicant l'extensa varietat de tipus que hi ha i el valor artístic i educatiu d'aquest art.

 

Després van dedicar força minuts a la Fundació Folch i Torres, que es troba ubicada al Castell de Plegamans. El Museu-Arxiu d'aquesta fundació conserva i exhibeix obres i material dels cinc germans Folch i Torres. Van repassar part de l'obra literària que mostra la fundació, en especial la d'en Josep M. Folch i Torres, creador dels còmics sobre les aventures d'en Massagran i director de la revista infantil 'Patufet', a principis del s. XX. Ho van fer mitjançant una interessant entrevista amb Ramon Folch i Camarasa, escriptor, traductor i fill de Josep M. Folch i Torres. Per últim, van parlar d'una altra de les joies culturals d'aquest municipi, el Campus Arqueològic de la Fundació Clos, del Museu Egipci de Barcelona. Es troba a la Masia de Can Maiol, a Palau-solità i Plegamans, on hi ha instal·lades rèpliques de jaciments egipcis per acostar l'arqueologia i l'antic Egipte als seus visitants.

 

'Els optimistes', amb el centenari del Futbol Club

Aquest migdia, la connexió en directe del programa 'Els Optimistes' de Catalunya Ràdio s'ha centrat en el centenari del Futbol Club Palau-solità i Plegamans. Han comptat amb la participació del president del club, Francesc Garcia i d'un grup de jugadors de les categories infantils, que han cantat en directe l'himne del Club. També han parlat amb Adelina Abril, treballadora de l'Ajuntament, d'Atenció Ciutadana, que ha compartit anècdotes força divertides amb Xavi Canalias, el periodista de 'Els optimistes' que s'encarrega de les connexions en directe i que s'ha confessat nou amic de l'Adelina.

 

Avui, a més, era l'últim dia en què es podia votar per Gabriel Alcalá i Roger Mateo, els dos concursants de Palau-solità i Plegamans que van cantar aquest dilluns en l'edició del programa que es va emetre des de la Masia de Can Cortès d'aquesta població. En l'emissió de demà divendres s'anunciarà el guanyador, que rebrà com a premi un àpat al restaurant Can Duran d'aquesta vila.

 

Demà, el programa que presenten des de l'estudi Àngel Llàcer i Manu Guix farà la darrera connexió en directe des de Palau-solità i Plegamans. Tots els programes dels optimistes, que emet Catalunya Ràdio en directe de 13 a 14h, de dilluns a divendres, poden escoltar-se al web www.catradio.cat, a la pàgina del programa.

 Imatges relacionades

 • Ramon Folch i Camarasa i Espartac Peran, envoltats d'alguns dels personatges creats per Josep M. Folch i Torres.

  Ramon Folch i Camarasa i Espartac Peran, envoltats d'alguns dels personatges creats per Josep M. Folch i Torres.

 • Teia Moner mostra algunes de les titelles del seu taller-laboratori a l'audiència del programa 'Divendres'.

  Teia Moner mostra algunes de les titelles del seu taller-laboratori a l'audiència del programa 'Divendres'.

 • El públic de Palau-solità i Plegamans saluda a la càmera en la darrera connexió en directe del programa 'Divendres' des de Palau-solità i Plegamans.

  El públic de Palau-solità i Plegamans saluda a la càmera en la darrera connexió en directe del programa 'Divendres' des de Palau-solità i Plegamans.

 • El Campus Arqueològic de la Fundació Clos i del Museu Egipci, que es troba a Palau-solità i Plegamans, al programa 'Divendres'.

  El Campus Arqueològic de la Fundació Clos i del Museu Egipci, que es troba a Palau-solità i Plegamans, al programa 'Divendres'.

 • Xavi Canalias, de 'Els optimistes' de Catalunya Ràdio, amb jugadors del Futbol Club Palau-solità i Plegamans.

  Xavi Canalias, de 'Els optimistes' de Catalunya Ràdio, amb jugadors del Futbol Club Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats