Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L'Ajuntament liquida el pressupost de 2013 en positiu i complint la llei d'estabilitat pressupostària

28 d'abril de 2014La bona gestió és crucial per mantenir l’autonomia del consistori en aplicació de la nova legislació de l’Estat

 

L'Ajuntament ha liquidat el pressupost de l'exercici de l'any 2013 en positiu. L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, es mostra satisfeta amb aquests resultats i destaca una de les conseqüències positives que això pot tenir en el futur: "La bona gestió econòmica, que ens ha permès mantenir serveis i complir amb l'estricta legislació vigent és una assegurança de cara al futur, ja que permetrà protegir-nos davant l'amenaça que suposa la llei de reforma de l'administració local". Per a Padrós, "això és crucial en cas que aquesta llei tiri endavant, perquè no ens podran obligar a eliminar serveis a la ciutadania i fer fora a treballadors per raons econòmiques".

 

El resultat pressupostari ajustat dóna un superàvit -o capacitat de finançament- de 2.491.228,83€. Una part d’aquesta quantitat pot ser destinada a inversions al municipi. D'altra banda, l'estalvi net generat en el tancament de l'exercici és de 2.699.278,96€. També és destacable la mitjana en el termini de pagament de l'Ajuntament als proveïdors, que se situa en 27 dies quan la llei marca un màxim de 30. El deute públic total de la institució queda fixat en 6.013.403,81€, que representa un 37,02% sobre els ingressos corrents. És una xifra positiva si es té en compte que el límit legal establert és el 110%.

 

D'altra banda, s'obté un romanent disponible de 1.262.721,63€. Amb tot, i tal i com afirma Joan Segrelles, Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern, "en la xifra de romanent disponible s'inclouen uns 900.000€ que la Generalitat deu a l'Ajuntament així com els diners de la paga extra de desembre del 2012 que el govern de l'Estat va prohibir pagar als treballadors". Els diners de la paga extra no satisfeta als treballadors "es troben aturats en un banc sense poder-ne disposar, essent l'entitat financera en qüestió l'única que es beneficia d'aquesta situació", denuncia el regidor.

 

Aquestes i altres xifres es van fer públiques en el Ple Municipal Ordinari del mes d’abril. Joan Segrelles, Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern, va afirmar que "la bona gestió econòmica d'aquest equip de govern està fent possible que tanqui en positiu per tercer any consecutiu". "Som més solvents que bona part dels ajuntaments del nostre entorn", va continuar, sense estalviar-se una crítica al govern de la Generalitat de Catalunya: "Hauria d'entendre que la catalanitat es construeix també a partir dels municipis i manté un deute amb aquesta institució de 900.000€". Segons Segrelles, i més enllà d'aquests 900.000€, "el total pendent de cobrament en tancar 2013 se situa en 2.930.000€ quan al 2007 eren 568.000€". "Per aguantar aquesta situació financera es necessita gestionar correctament, aplicar un programa d'austeritat i estar contínuament vigilant els cobraments i pagaments que s'efectuen", va concloure Segrelles.Imatges relacionades

  • Façana de la Casa Consistorial, seu principal de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Façana de la Casa Consistorial, seu principal de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Documentació adjunta