Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Consells per a la vostra seguretat durant les vacances

17 de juliol de 2006De cara a les vacances d'estiu, des de la Policia Local volem donar-vos una sèrie de consells que considerem especialment importants:

Si surt de casa

1. Asseguri's de que les portes i finestres d'accés a l'habitatge restin perfectament tancades, en especial les que donin a parts més ocultes a la vista (patis, jardins posteriors, etc).
2. Si s'ho pot permetre, instal•li un sistema de seguretat connectat a una central receptora d'alarmes. Una porta de seguretat i reixes a les finestres, són bones opcions també.
3. Tot allò que transmeti que la casa està habitada, pot evitar un robatori: No tanqui del tot les persianes, deixi roba estesa, etc. Existeixen dispositius electrònics barats que permeten programar a determinades hores les llums, la televisió, etc. Tampoc desconnecti el timbre: és un senyal inequívoc d'absència.
4. No parli davant de desconeguts dels seus plans de marxar.
5. Demani a un familiar o veí de la seva confiança que realitzi visites periòdiques a l'habitatge i reculli la correspondència. Deixi'l un telèfon de contacte per localitzar-lo.
6. No deixi objectes de valor al domicili i si no és possible, faci un inventari que inclogui els números de sèrie del que disposen certs aparells, marca i model. Les joies gravades i tots els objectes en general, poden fotografiar-se amb la qual cosa dificultarem el seu robatori i facilitarem la seva recuperació.
7. Recordi que la Policia Local disposa d'un Llibre d'Absències en el qual podrà inscriure's gratuïtament durant les 24 hores del dia a les nostres dependències.

Si surt de viatge

1. Planifiqui el seu viatge i els itineraris, evitant els desplaçaments en dies crítics pel que fa a desplaçaments massius. Davant qualsevol dubte, truqui al telèfon gratuït del Centre d'Informació de Trànsit 900 123505 i demani informació sobre les vies per les quals tingui pensat desplaçar-se.
2. Revisi el seu vehicle: nivells, pressió de pneumàtics, llums, recanvis obligatoris (inclosa l'armilla relfectant), etc. Procuri descansar abans del viatge i dormir el suficient.
3. Eviti durant el viatge els àpats copiosos i suprimeixi les begudes alcohòliques
4. Aturi's cada tres hores, com a màxim. Baixi del cotxe, estiri les cames i respiri aire pur.
5. Porti roba i calçat còmode, i els objectes personals o que pugui necessitar durant el viatge a ma.
6. Respecti al màxim les normes de trànsit. Especialment la velocitat i les distàncies de seguretat. La seva seguretat i la dels seus acompanyants, depèn de vostè.
7. I el més important: Gaudeixi les seves vacances!!!