Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

Avís de perill per pluges intenses durant aquesta tarda

28 de maig de 2014El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill alt per intensitat de pluja per a la tarda d'avui al Vallès Occidental i altres comarques de Catalunya. Afegeix que les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta i, localment, de calamarsa. Les quantitats de precipitació acumulada poden superar els 50 l/m2 en tot l'episodi i els 20 l/m2 en 30 minuts.

 

De fet Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya va activar ahir dimarts 27 l'Alerta del Pla Inuncat per pluges intenses que podien succeir durant la jornada d'avui, dimecres 28 de maig. Segons Protecció Civil, les comarques amb més probabilitat de tempestes que puguin superar els 20 l/m2 són el Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Selva, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i zones de la Catalunya Central.

 

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució a la ciutadania en els desplaçaments a peu i en vehicle a la zona afectada per les pluges, tant a zona urbana com a l’entorn rural i natural, en especial a les proximitats de rius i rieres. Si les fortes pluges us sorprenen mentre circuleu amb el vehicle, recordeu que cal augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. Seguiu les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció en situacions meteorològiques adverses.
 
Protecció Civil recomana que si la pluja intensa us sorprèn al cotxe, a prop de lleres, rius i guals, eviteu travessar-los, encara que estigueu circulant amb un vehicle del tipus 4x4 i malgrat semblin portar poc cabal, ja que aquest pot incrementar de forma sobtada i arrossegar el vehicle amb facilitat. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.
 
Si sou a casa, tanqueu portes i finestres per evitar corrents d’aire que puguin atreure llamps i desconnecteu els aparells elèctrics per evitar que siguin danyats per pujades de tensió. Garantiu que els punts de desguàs a terrasses, patis, etcètera, són nets per tal d’evitar acumulacions d’aigua. Més consells d’autoprotecció davant tempestes i llamps.