Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

L'Ajuntament fa que tres grans operadores instal·lin antenes de telefonia mòbil en una sola torre

21 de juliol de 2014L'OMIC recomana als clients que tinguin problemes amb la cobertura que ho comuniquin a la companyia i demanin el número d'incidència

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha aconseguit que tres grans operadores de telefonia mòbil, Movistar, Vodafone i Orange, unifiquin en una sola torre diverses antenes que fins ara estaven instal·lades en diferents estructures. Pedro Sánchez, regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental, manifesta que “s’ha assolit un bon acord mitjançant una intensa negociació que ha desembocat en una solució consensuada per l’Ajuntament i les operadores”.

 

Aquesta mesura “dóna compliment al que estableix el Pla Especial d’Ordenació Urbanística de les instal·lacions de Telefonia mòbil”, explica el regidor. És un document elaborat per l’equip tècnic de l’Ajuntament i que va ser aprovat a l’abril del 2013. “Aquest Pla persegueix minimitzar l’impacte ambiental i paisatgístic d’aquestes infraestructures, racionalitzant-les, optimant-les i minimitzant el seu impacte al territori”, sintetitza el regidor.

 

La torre que a partir d’ara compartiran les tres operadores està situada al costat del Cementiri Municipal, a la serra de Plegamans. Fins ara, i en aquest mateix indret, una altra torre feia aquesta funció però només per a una de les operadores. Gràcies a aquesta mesura s'ha desmantellat aquesta segona torre, en quedar-se sense ús. També es desmantella una altra torre, provisional, que es va ubicar al carrer Oliana, al barri de Montjuïc. Aquestes dues torres que ara desapareixen es van erigir després que al febrer del 2012 es desmantellés la torre que Movistar tenia instal·lada al carrer Folch i Torres. L’empresa va haver de retirar-la gràcies a una sentència judicial que va donar la raó a l’Ajuntament. “Ha estat una feina intensa, a nivell tècnic i legal, fins assolir el Pla Especial, i de negociació, per tal que les operadores compleixin el que disposa”, conclou Sánchez.

 

Problemes de cobertura

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) ha detectat que els darrers dies hi ha usuaris de diverses companyies, especialment les que utilitzen les xarxes de Telefónica Móviles España, que es veuen afectats per manca de cobertura, especialment als barris Centre i la Pineda. L'OMIC recorda que els usuaris tenen dret a reclamar una compensació a l'operadora pel temps en què no se li ha prestat el servei contractat, ja sigui veu i/o dades. Per exercir aquest dret s'ha de comunicar la incidència al servei d'atenció al client de la companyia en qüestió i demanar el número d'incidència corresponent. L'operadora té un termini màxim d'un mes per donar una resposta. Si no s'està d'acord amb la resposta o el problema persisteix es pot presentar una reclamació a l'OMIC, presencialment –es recomana demanar cita prèvia-, per correu electrònic o telèfon. L'OMIC es troba a la Casa Consistorial (plaça de la Vila, 1). El número de telèfon és el 93.864.80.56. L'horari d'atenció al públic és de 9 a 14h, de dilluns a divendres. L'adreça de correu electrònic és omic@palauplegamans.cat. Si s'opta per aquesta darrera via, cal adjuntar el formulari d'expedient de consum degudament emplenat. Des dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament s'han posat en contacte amb Telefónica Móviles España, tot i que no han concretat la causa dels problemes sí han comunicat que hi desplaçaran tècnics per diagnosticar la causa del problema, posar-hi remei i optimar les seves instal·lacions al municipi.

 

Radioelectricitat

Des de l’Ajuntament es concreta que no hi ha d’haver cap preocupació pel que fa a les emissions radioelèctriques. La Generalitat de Catalunya les mesures de forma constant. Al Cementiri Municipal, lloc on s’hi concentren diverses antenes, el nivell mitjà mesurat en el darrer informe (0,97 V/m) és 42 vegades inferior al màxim que indica la normativa vigent (41 V/m). En aquest informe es van mesurar les radiacions emeses entre l’1 i el 28 de febrer de 2014 a les torres del Cementiri Municipal. El nivell màxim registrat en aquest període i en aquest indret va ser 1,41 V/m.Imatges relacionades

  • La torre definitiva del Cementiri Municipal, un cop retirada la provisional.

    La torre definitiva del Cementiri Municipal, un cop retirada la provisional.

  • La torre definitiva acull antenes i emissors de diverses operadores telefòniques i de Ràdio Palau.

    La torre definitiva acull antenes i emissors de diverses operadores telefòniques i de Ràdio Palau.

  • La torre definitiva acompanyada de la provisional, abans de ser retirada, a la primavera del 2014.

    La torre definitiva acompanyada de la provisional, abans de ser retirada, a la primavera del 2014.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats