Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 21 de març

Les activitats de suport a la Marató de TV3 organitzades a la vila recapten més de 1.800€

15 de desembre de 2014Un any més, Palau-solità i Plegamans s'ha bolcat amb la cita solidària anual de la Marató de TV3, que aquest any recapta fons per a projectes d'investigació destinats a pal·liar els efectes de les malalties del cor, que són una de les principals causes de mort. En total, es van recaptar 1.833,38€ en les activitats organitzades al municipi.

 

Bona part d'aquests actes es van celebrar diumenge a la plaça Onze de Setembre, compartint espai i públic amb la Fira de Santa Llúcia. Els actes de suport a la Marató han estat organitzats braç a braç entre diverses entitats de la vila. Es tracta de les associacions de Cabres i Vaques, l'Agrupació Sardanista, les Colles del Ball de Gitanes i l'Escola Municipal de Música, amb la col·laboració de l'Ajuntament, de diversos comerços del municipi i d'altres proveïdors. Van atreure públic i van acumular solidaritat en forma de diners mitjançant una botifarrada popular que va alimentar desenes de persones i diverses actuacions: una ballada de sardanes, un taller de ball de gitanes i un concert de nadales.

 

Xerrada

A més, hi va haver temps per a una xerrada sobre les malalties del cor que es va dur a terme a la mateixa plaça i que va anar a càrrec de Teresa Padrós, Alcaldessa de la vila, i el doctor Roque Lucas, metge de família del Centre d'Assistència Primària de la vila. El doctor va parlar de la importància en la investigació per avançar en camps com la medicació o la detecció de les causes implicades en aquestes malalties, però sobretot va posar l'accent en la prevenció, en actuar sobre els factors evitables: "La fórmula màgica contra aquestes malalties té tres pilars: no fumar, menjar de forma saludable i fer exercici". Lucas va recordar que a més de les persones que moren, n'hi ha d'altres que pateixen seqüeles a causa d'aquestes malalties. Alhora, va felicitar l'Ajuntament per haver fet que Palau-solità i Plegamans sigui una vila cardioprotegida, mitjançant els desfibril·ladors automàtics instal·lats a la via pública i en diversos equipaments.

 

Al seu torn, Teresa Padrós, va relatar la seva experiència com a víctima d'aquesta malaltia, ja que fa uns anys va patir un infart. "Vaig salvar la vida i gairebé no tinc seqüeles -tinc una menor resistència a l'esforç físic- per la ràpida reacció en identificar que els símptomes que tenia eren d'un infart i gràcies al doctor Lucas, que em va salvar la vida, i als professionals de la Sanitat Pública, que van actuar amb la màxima rapidesa i professionalitat". Padrós va fer incís en la importància de parlar públicament d'aquests episodis traumàtics: "Al principi, moltes persones que sobreviuen pateixen una forta angoixa, com si fos quelcom que només t'ha passat a tu". "Jo sempre ho he explicat en veu alta, perquè ajuda, dóna força i allunya l'estat d'ansietat i de tancament que algunes persones pateixen després de viure quelcom semblant, perquè quan ho expliques, t'alliberes", va afegir l'Alcaldessa. Lucas va estar-hi d'acord: "És important que els supervivents afrontin el problema i continuïn endavant perquè, si no ho fan, poden venir depressions i altres problemes".

 

Caminada solidària

A banda d'aquests actes que es van celebrar a la plaça Onze de Setembre, una quarantena de persones de la vila van sortir del municipi per participar en la caminada solidària a Gallecs 'Si et mous, bategues', que va tenir lloc durant el matí del mateix diumenge. El grup palauenc va anar-hi acompanyat de Miquel Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, d'Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora de Seguretat Ciutadana, i de voluntaris de Protecció Civil. Allà van reunir-se amb 4 grups més, provinents d'altres poblacions properes a l'espai rural. Van fer-hi on una festa, amb una dansa conjunta i una fira de Nadal. Tothom qui ho desitgés podia aportar diners per a la Marató. Els fons recollits a Gallecs no estan inclosos en la xifra de 1.833,38€ recaptats a Palau-solità i Plegamans.Imatges relacionades

 • Santa Llúcia 2014.

  Santa Llúcia 2014.

 • Caminadagallecs

  Caminadagallecs

 • 141215 maratotv3 actessuport xerrada lucas padros

  141215 maratotv3 actessuport xerrada lucas padros

 • 141215 maratotv3 actessuport concert escolamusica

  141215 maratotv3 actessuport concert escolamusica

Enllaços relacionats