Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 16 d'agost

Es presenta el nou govern municipal en un Ple extraordinari

4 de juliol de 2007S'ha celebrat el passat dimarts 3 de juliol un Ple extraordinari de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. El ple ha tingut com un dels punts més destacats l'establiment de les diferents regidories i Tinences d'alcaldia del govern municipal. En aquest sentit l'alcaldessa, Mercè Pla, ha afirmat que s'ha atribuït cada regidoria a les persones amb més preparació sobre cada àrea de govern. En aquest sentit, Pla ha dit que el repartiment de regidories entre els membres dels tres partits que composen el govern (CiU, ERC i PP), s'ha basat en criteris de competència, més enllà del partit al que pertanyen els regidors.

Per la seva part des de l'oposició el portaveu del PSC, Josep Maria Castany, ha criticat el repartiment de regidories que ha qualificat com a organigrama difícil. Des del PSC s'ha criticat el que existeixin regidories que tenen funcions similars, com és el cas de les regidories relacionades amb el medi ambient. Des de l'equip de govern el tinent d'alcalde de medi ambient, Abel Julien, ha respost que s'ha buscat repartir aquesta àrea entre ell mateix i el regidor Ivan Costa, en funció de l'especialitat de cada un. D'aquesta manera Julien porta Medi Natural, Sostenibilitat, Agricultura i Parcs i Jardins, mentre que Costa és el responsable de Gestió Ambiental.

Al seu torn Maria Àngels Marcuello, d'Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa, ha criticat la desaparició de la regidoria de Participació Ciutadana, a més d'afirmar que la regidoria d'Escoles Bressol, englobada en Ensenyament, té característiques específiques. Marcuello ha dit que la participació necessita d' una regidoria específica. A Marcuello ha respost l'alcaldessa que ha afirmat que la participació ciutadana es farà a través de les diferents regidories, sense que calgui una regidoria dedicada especialment.

Per altra banda, s'han aprovat les retribucions dels membres de la corporació. Aquest punt s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de PSC i les abstencions d'ICV-EUiA. El govern ha defensat la dedicació exclusiva del primer Tinent d'alcalde, Josep Maria Serravinyals, i la dedicació parcial de tres regidors més de l'equip de govern, per la necessitat de treballar de manera intensiva a l'ajuntament. Per la seva part el PSC ha criticat aquest règim de retribucions.

Altres punts del ple han estat la periodicitat de les sessions del ple, la creació i composició les delegacions del Ple en la Junta del Govern Local, la creació de les comissions interàrees permanent, que han passat de 2 a 4. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, els vots en contra de PSC i l'abstenció d'ICV-EUiA. Per altra banda al ple extraordinari també s'ha determinat el personal eventual que treballarà en aquesta nova legislatura, entre els que hi ha un coordinador de comunicació i un coordinador de les diferents àrees, entre d'altres. Aquest punt ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern i les abstencions de PSC i ICV-EUiA.


Imatges relacionades