Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 15 d'octubre

El Ple Municipal aprova de forma definitiva les ordenances fiscals del 2015

23 de desembre de 2014Les taxes i impostos municipals queden congelats respecte als imports del 2014

 

El Ple Municipal Extraordinari i Urgent que ha tingut lloc aquest matí ha ratificat de forma definitiva les ordenances fiscals que es van aprovar provisionalment en el Ple Municipal Ordinari celebrat el passat 30 d'octubre i que, entre altres aspectes, regulen els imports dels impostos i les taxes municipals, que queden congelats.

 

L'aprovació definitiva ha sortit endavant amb els vots favorables de l'equip de govern (format pels grups PSC, ICV-EUiA i la Veu de PsiP), els vots en contra de CiU i ERC i l'abstenció del PP. De forma implícita, l'aprovació definitiva suposa també el rebuig a les al·legacions presentades.

 

Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, ha censurat que les al·legacions presentades –"en la data límit", ha criticat- "no tenen connotacions tècniques, sinó polítiques, i ara toca rebutjar-les". De fet, des d'Intervenció de l'Ajuntament s'ha recomanat desestimar les al·legacions perquè són propostes i no correccions sobre les ordenances fiscals aprovades provisionalment. Segons ha expressat la regidora Cabeza, "són qüestions que es podien haver debatut al ple d'octubre o al de novembre si s'haguessin presentat abans". En paral·lel, algunes de les al·legacions proposaven deduccions que ja estan incloses a les ordenances fiscals, com les bonificacions en l'IBI a famílies nombroses o en l'impost de vehicles per als que redueixen les emissions contaminants o no en generen (vehicles elèctrics, híbrids...). D'altra banda, Cabeza ha recordat que "els ingressos que regulen aquestes ordenances estan inclosos al pressupost del 2015". El pressupost del consistori per al 2015 va ser aprovat de forma provisional en el Ple Municipal Ordinari del 27 de novembre, contemplant els ingressos regulats per les ordenances fiscals aprovades provisionalment a l'octubre.

 

Respecte al fons de les qüestions plantejades en les al·legacions, Cabeza ha admès que hi ha propostes que poden compartir tots els grups, si bé ha precisat que "hi ha algunes d'inviables i altres presentades fora de lloc i de temps". "No es pot anar en contra de la llei", ha reblat Cabeza com a argument per rebutjar part de les al·legacions presentades. Ha citat com a exemple la bonificació en l'IBI per a famílies monoparentals. Aquesta s'aplicava a Palau-solità i Plegamans però es va haver de retirar l'any 2012 per una indicació expressa de l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona que traslladava les comunicacions del ministeri d'Hisenda sobre aquesta qüestió. Sobre altres aspectes de caire social inclosos en les al·legacions, Cabeza ha manifestat que "la ciutadania que ho requereix i compleix els requisits té les necessitats bàsiques cobertes a través dels Serveis Socials municipals". "És l'Ajuntament qui paga els rebuts d'aigua de les persones que no poden fer-hi front; no ho fa ni la Generalitat ni l'Estat", ha destacat.

A

A banda de l'aprovació definitiva de les ordenances fiscals, el Ple Extraordinari i Urgent celebrat avui ha aprovat també modificacions en els estatuts de tres organismes dels quals l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en forma part: del Consorci del Parc de l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, del Consorci de Turisme del Vallès Occidental i del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.