Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

La Vila disposarà de fibra òptica a velocitat de fins a 100 Mb durant el primer trimestre de 2015

30 de desembre de 2014L’empresa Telefónica ha demanat a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans la llicència per poder iniciar el desplegament de fibra òptica al municipi durant el primer trimestre de 2015. Els plans de l’empresa preveuen la implantació de la fibra òptica a la totalitat de les llars del nostre municipi.

 

Al llarg de l’any l’alcaldessa i el regidor de Comunicació de l’Ajuntament, David Abascal, han mantingut diverses reunions amb la companyia Telefónica que han culminat amb la posada en marxa d’aquest pla de desplegament a la totalitat de les llars del nostre municipi. El regidor ha mostrat la seva satisfacció “per l’inici del desplegament de la fibra òptica al municipi. És una bona notícia i significarà posar a l’abast dels nostres ciutadans la tecnologia més avançada en el sector de la transmissió de dades, permetent un accés satisfactori a la xarxa a molts barris que en l’actualitat no en disposen o només en tenen amb moltes limitacions”. Segons la companyia, es podrà navegar per internet a una velocitat de fins a 100Mb.  

 

Tot i que ja fa uns mesos Telefónica va anunciar que iniciava el desplegament a Palau-solità i Plegamans, per diferents “raons tècniques, no s’ha pogut fer fins ara”, han explicat responsables de la companyia. Per part de l’Ajuntament, s’ha insistit en la necessitat de mantenir i renovar la infraestructura existent prèviament o simultàniament al canvi tecnològic proposat. Per aquesta raó, al llarg de l’any s’ha fet un seguiment exhaustiu de les queixes en relació a l’estat de la infraestructura de telefonia fixa de l’empresa.

 

El sistema de fibra òptica que es desplegarà es denomina FTTH (Fiber to Home), la fibra fins a la llar. Es tracta del sistema més avançat dels que existeixen i el que garanteix major velocitat. La velocitat de 100 Mb (deu vegades més ràpid que una ADSL) permet accedir a internet i pujar arxius o fotos a 10 Mb. A més, permet disposar de la televisió en alta definició (HD) com un dels serveis associats.

 

Segons explica Telefónica, el desplegament del cablejat es realitzarà principalment per la canalització ja existent, el que implica minimitzar les obres a realitzar. A més, en cas d’edificis d’habitatges plurifamiliars, caldrà que la comunitat de propietaris faci una autorització per poder fer la instal·lació i que arribi, així, als veïns que la contractin. A partir del mes de gener, tècnics de l’empresa Cotronic (empresa encarregada de fer el desplegament de la fibra òptica) començaran a presentar les sol·licituds per tal que les firmin els presidents o els administradors de finques.

 

Un cop feta la fase de desenvolupament inicial, es portarà la fibra fins a l’interior dels habitatges dels clients que contractin el servei. L’empresa preveu que tots els treballs de desplegament estaran finalitzats en un termini de 3 mesos.

 

Per tal de saber la cobertura FTTH a Palau-solità i Plegamans, es pot trucar al 1004 o al 900 101 010, també a les botigues Movistar i a la web www.movistar.es/fibra. Cal tenir en compte, però, que Telefonica no informarà de la possibilitat de contractar fibra fins que la instal·lació del nou cablejat no estigui acabada.Imatges relacionades

  • Desplegament Fibra Òptica

    Desplegament Fibra Òptica