Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 19 de desembre

Prealerta per glaçades i risc de nevada

3 de febrer de 2015L'Ajuntament ha activat el dispositiu preventiu que manté en alerta les Brigades Municipals, Protecció Civil i la Policia Local

 

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya manté activada la prealerta del pla Neucat per la possibilitat que hi hagi nevades en cotes baixes. Les previsions indiquen que sigui durant la nit de dimarts i el matí de dimecres quan hi hagi el risc màxim de nevades al Vallès. En paral·lel, les previsions meteorològiques indiquen risc per fred intens a partir d'aquest dimecres, situació que podria allargar-se fins dimarts 10, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. Aquest organisme manté el risc de nevada al prelitoral barceloní els dies 3 i 4 febrer. D'altra banda, l'Ajuntament ha rebut el protocol actualitzat dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament on s'estableix la coordinació si cal prendre mesures que afectin als centres educatius.

 

Davant aquesta situació, l'Ajuntament ha activat el dispositiu local de prealerta. Tal i com informa Joan Gràcia, coordinador de l'Àrea de Seguretat Municipal i sotsinspector de la Policia Local, "estan en prealerta les Brigades Municipals, els voluntaris de Protecció Civil i els agents de la Policia Local per estar preparats si finalment neva al municipi i també per la probabilitat de glaçades". Això significa que aquests efectius estaran preparats per si cal intervenir al llarg d'aquest episodi. A més, l'Ajuntament disposa d'una reserva de sal per desfer plaques de gel en punts sensibles del municipi, com vies principals, carrers amb forts pendents i accessos a centres educatius i equipaments públics. "Els agents de la Policia Local revisaran si es formen plaques de gel i si és necessari tirar sal en els punts sensibles", afegeix Gràcia.

 

Autoprotecció

Tant l'Ajuntament com Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya recomanen a la població seguir els consells d'autoprotecció per nevades i onades de fred i estar informat de l'evolució de la situació meteorològica i de l'estat de les carreteres. En aquest sentit, i si és imprescindible desplaçar-se en vehicle privat, Joan Gràcia posa l'accent en "el fet d'anar equipat amb roba d'abric, omplir el dipòsit de benzina, portar el telèfon mòbil amb la bateria carregada, tenir les rodes i els pneumàtics en bon estat, portar cadenes, evitar camins i vies poc transitades, planificar la ruta que hem de fer i informar-nos abans de sortir si les vies són transitables ".

 

Protecció Civil recorda que en cas d'acumulacions de neu a cotes no habituals la millor mesura d'autoprotecció és esperar que passi la nevada i es netegin les vies abans d'emprendre la mobilitat. Pel que fa a les baixades de temperatura, es fa un especial èmfasi a assegurar-se del bon funcionament dels aparells i sistemes de calefacció per evitar accidents. Cal revisar sobretot que les reixetes i sistemes de ventilació no estiguin tapats i que el tir de les xemeneies no estan obstruïts.

 Imatges relacionades

  • La muntanya de la Mola, nevada. Imatge presa des de Palau-solità i Plegamans, a primera hora de la tarda del 3 de febrer del 2015.

    La muntanya de la Mola, nevada. Imatge presa des de Palau-solità i Plegamans, a primera hora de la tarda del 3 de febrer del 2015.

Enllaços relacionats