Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

L’Ajuntament continua les actuacions de millora de la via pública del municipi

5 de març de 2015L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans segueix amb els treballs de millora de la via pública a tot el municipi. Al llarg d’aquesta setmana s’estan realitzant feines de manteniment i reparació del ferm als barri dels Turons (carrers Viver i Susqueda), Can Padró (c. Camí de Can Padró i Santiago Rusiñol), el Pla de l'Alzina (c. Alzina Vella), el Castell (c. Priorat) i al polígon 1 de la Serra de Can Riera (c. Camí de la Serra de Can Riera).

 

Carme Sanz, regidora de Manteniment d'Espais Públics, explica que "la reparació del ferm és una feina que duem a terme de forma continuada a tots els barris del poble per mantenir els vials en les millors condicions”. “Les reparacions –explica la regidora- es realitzen després d’una valoració conjunta entre la regidoria i els serveis tècnics de l’Ajuntament, que consideren on el ferm està en pitjors condicions i pot representar un perill per als conductors”. Els treballs actuals es realitzen en una superfície total de 3.298 m2 i l’Ajuntament hi ha destinat un pressupost total de 53.423,92€

 

Seguretat i accessibilitat

Recentment, a banda dels treballs de reparació del ferm, han finalitzat els treballs de remodelació de la plaça Lluís Companys, on s'hi han creat, ampliat i reformat voreres per crear un itinerari segur i accessible per als vianants. És una plaça cèntrica on s'enllacen cinc carrers que absorbeixen força volum de trànsit i que fins ara tenia un disseny pensat per als vehicles. A més de comerços, al seu entorn immediat hi ha dues escoles, una escola bressol i l'institut públic del municipi. "És un punt molt important en els camins escolars", recorda la regidora Carme Sanz. La transformació més rellevant ha estat la creació d'una vorera que ocupa part de l'antiga rotonda de la plaça, així com el pintat de nous passos de vianants. Amb aquests nous elements es dóna continuïtat a l'itinerari segur per als vianants que caminin per la vorera sud de l'avinguda Diagonal.

 

D’altra banda, la Brigada Municipal d’Obres de l’Ajuntament continua treballant en la millora de l’accessibilitat dels carrers del poble, donant compliment així al Pla d’Accessibilitat aprovat per l’actual equip de govern. En aquests moments, el Camí Reial és totalment accessible des del carrer Indústria i fins al carrer Arquitecte Falguera, ja que s’han acabat d’adaptar els passos en el tram situat entre el carrer Barcelona i la rambla del Molí.

 

Sanz explica que “l’accessibilitat és una de les prioritats d’aquest govern. Hem de fer que els carrers de la vila estiguin en les millors condicions per a l’accés dels nostres veïns i veïnes”. En aquest sentit, la Brigada Municipal d’Obres també treballa en la creació de passos de vianants al carrer Dr. Navarro, entre el carrer Barcelona i la plaça Lluís Companys. “L’objectiu –manifesta la regidora- és connectar aquestes obres amb la millora que s’ha fet a la plaça Lluís Companys i deixar accessible l’itinerari situat entre l’avinguda Diagonal fins a l’Ajuntament pel carrer Dr. Navarro”.

 

Can Falguera també és un altre dels barris on s’ha treballat en la millora de les voreres. A partir de finals de març, està previst continuar amb els treballs de millora gràcies a un nou pla d’ocupació. Per últim, també al Pla de l’Alzina, a banda de la millora de l’asfaltat, s’està treballant en la reparació de llambordes situades a la rambla del Sol. Aquests treballs de millora seguiran al carrer Arquitecte Falguera i la resta de carrers del barri, incidint especialment en la millora de les voreres.Imatges relacionades

 • La plaça de Lluís Companys, més accessible, més segura i amb millores a l'espai urbà.

  La plaça de Lluís Companys, més accessible, més segura i amb millores a l'espai urbà.

 • Nova vorera i passos de vianants a la plaça Lluís Companys.

  Nova vorera i passos de vianants a la plaça Lluís Companys.

 • Voreres accessibles en reformar-se la plaça de Lluís Companys.

  Voreres accessibles en reformar-se la plaça de Lluís Companys.

 • La plaça de Lluís Companys, abans de la reforma.

  La plaça de Lluís Companys, abans de la reforma.

 • La plaça de Lluís Companys, abans de la reforma.

  La plaça de Lluís Companys, abans de la reforma.

 • Asfaltat al Pla de l'Alzina.

  Asfaltat al Pla de l'Alzina.

 • Asfaltat al barri dels Turons.

  Asfaltat al barri dels Turons.

 • Asfaltat al camí de Can Padró.

  Asfaltat al camí de Can Padró.