Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 22 d'agost

El jutge dicta sentència absolutòria per a l'ex-alcalde de Palau-solità i Plegamans Joan Payola i Riera

24 de juliol de 2007El passat dilluns 23 de juliol, la secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona va dictar sentència absolutòria per l'ex-alcalde de Palau-solità i Plegamans (1979-1993) Joan Payola i Riera i l'arquitecte municipal Jacint Ballester Giménez, acusats de presumpte irregularitat per atorgar una llicència d'obres per a la construcció d'un habitatge al costat de l'església romànica de Santa Maria de Palau-solità.

L'any 1996, el govern de Palau-solità i Plegamans format pel partit dels socialistes va presentar una querella criminal on a part de veure's implicats l'alcalde i l'arquitecte, també van ser imputats diferents tinents d'alcalde de l'època. El govern socialista, acusava als responsables del consistori d'atorgar una llicència d'obres per a la construcció d'un habitatge al costat d'un edifici històric del municipi. Un cop finalitzada la fase d'instrucció, el Ministeri Fiscal va demanar la lliure absolució.

Sorprenentment, el dia de la vista, el representant del Ministeri Fiscal, davant la no compareixença al judici de l'anterior alcaldessa socialista de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós va decidir modificar les qualificacions i va acusar de nou a Joan Payola i a Jacint Ballester.

Després de 10 anys i tots els recursos econòmics emprats per l'ajuntament s'ha demostrat finalment la innocència de l'ex-alcalde Joan Payola.