Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
divendres, 17 d'agost

Ganemos Palau s'uneix a l'acord de govern signat per PSC i CiU el 12 de juny

25 de juny de 2015Amb l'entrada dels 2 membres de la nova formació, el govern encapçalat per Teresa Padrós assoleix la majoria absoluta

 

Ganemos Palau, partit que té 2 representants al Ple Municipal arran dels resultats que va obtenir en les eleccions locals del 24 de maig, entra a l'equip de govern en adherir-se a l'acord que van signar PSC i CiU el 12 de juny i que es va pactar amb la intenció d'ampliar-lo a altres forces polítiques. Aquests dos últims partits van ser els més votats en les darreres eleccions. PSC va aconseguir 5 regidors/es i CiU, 3 regidors/es. Ganemos Palau va ser la quarta llista més votada.

 

Així, amb els tres grups, l'equip de govern suma 10 regidors/es i supera la majoria absoluta (9 vots) al Ple Municipal, que està format per 17 membres. Les tres forces van afirmar que continuen obertes a eixamplar l'equip de govern amb altres representants que vulguin sumar-se a l'acord. L'ampliació de l'equip de govern es va presentar dilluns al vespre en una roda de premsa conjunta, amb la participació de l'Alcaldessa Teresa Padrós i regidors i regidores de les tres formacions polítiques, inclosos els caps de llista de CiU i Ganemos Palau, Jaume Oliveras i José Luis Heras, respectivament.

 

Teresa Padrós va mostrar la seva satisfacció per encapçalar un govern "ampli i amb formacions plurals disposades a treballar per Palau-solità i Plegamans". "Estic molt contenta de veure que totes les persones que formen part de l'equip de govern tenen moltes ganes de treballar i això significa que anirà molt bé per al poble". Va considerar positiu el fet "que cadascú pugui expressar el seu projecte". "L'acord continua obert; les portes estan obertes si algú altre s'hi vol sumar", va recordar Padrós. Pel que fa al pla de govern, l'Alcaldessa va dir que s'elaborarà a partir de setembre, per treballar-lo amb deteniment i "perquè cal analitzar-lo des del punt de vista econòmic i tenint en compte els pressupostos de l'any que ve, que es confeccionaran a partir de setembre". El pla de govern ha de desenvolupar amb mesures concretes els 33 punts que figuren a l'acord de govern.

 

"Subscrivim l'acord firmat perquè reflecteix fidelment els tres eixos més importants per a nosaltres", va explicar José Luis Heras, cap de llista de Ganemos Palau, qui tot seguit va citar aquests tres pilars: "Participació, transparència i prioritzar les ajudes als veïns que ho necessiten". Respecte a l'acord signat el 12 de juny entre PSC i CiU, Heras va raonar que no han demanat ampliar-lo perquè entenen que els matisos que Ganemos Palau voldria introduir caben als punts que recull el pacte. "Podem quedar-nos amb els titulars", va dir Heras per donar a entendre que estan d'acord amb la síntesi i que aquesta es pot ampliar en desenvolupar-se. Va comentar també que han decidit entrar al govern "seguint el desig dels veïns que han votat i han donat suport a Ganemos Palau".

 

Al seu torn, Jaume Oliveras, cap de llista de CiU, va sumar-se a les paraules expressades per Padrós i Heras, especialment pel que fa a la predisposició d'ampliar el govern "amb aquells que estiguin d'acord amb el pacte signat", exceptuant-ne, però, "les formacions antagòniques a CiU en aquest moment històric, que són el PP i Ciutadans". Pel que fa al trencament ocorregut a nivell català entre Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya, Oliveras va precisar que això no afecta al grup municipal. "La candidatura que es va presentar a les eleccions del 24 de maig és CiU, i així continuarà al Ple Municipal, independentment del fet que a partir d'ara es presentin per separat en altres eleccions", va manifestar.

 

Regidories

En els darrers dies s'han emès resolucions d'Alcaldia delegant diverses àrees als regidors i regidores que ja són part de l'equip de govern. Es preveu ampliar la llista de carteres amb Seguretat Ciutadana i Igualtat quan es defineixi si s'adhereixen nous membres a l'acord i l'equip de govern. 

 


Equip de govern encapçalat per l'Alcaldessa Teresa Padrós (PSC)


Regidor/a

Grup municipal

Regidories

Carmen Cabeza

PSC


 - Educació i Escoles Bressol

 - Salut Pública i Sanitat

 - Consum

Miquel Rovira

PSC

 
 - Urbanisme

 - Habitatge

 - Fires i Mercats

 - Esports

Carme Sanz

PSC

 
 - Via Pública

 - Mobilitat

 - Gent Gran

 - Festes Populars

 - Serveis Municipals

 - Parcs i Jardins

Marc Sanabria

PSC

 
 - Economia

 - Comunicació

 - Joventut

Jaume Oliveras

CiU

 
 - Serveis Socials

 - Comerç i Turisme

 - Voluntariat

Jordi Pujol

CiU

 
 - Cultura

 - Patrimoni

Laura Navarro

CiU

 
 - Empresa i Ocupació

 - Manteniment d'edificis

 - Projectes

José Luis Heras

Ganemos Palau


 - Participació Ciutadana

 - Transparència

 - Cooperació i Solidaritat

Luisa Fernández

Ganemos Palau

 
 - Medi Natural

 - Gestió AmbientalImatges relacionades

  • José Luis Heras, Teresa Padrós i Jaume Oliveras, caps de llista de les tres formacions que han arribat a un acord de govern.

    José Luis Heras, Teresa Padrós i Jaume Oliveras, caps de llista de les tres formacions que han arribat a un acord de govern.

  • Bona part dels regidors i regidores de l'equip de govern, del PSC, CiU i Ganemos Palau.

    Bona part dels regidors i regidores de l'equip de govern, del PSC, CiU i Ganemos Palau.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats