Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de juny

L'Ajuntament afronta despeses extra de neteja per l'abandonament d'escombraries al carrer

22 de juliol de 2015Les feines especials s'han fet durant dos dies, a 802€ per jornada

 

L'Ajuntament ha hagut d'encarregar serveis extra de neteja dels carrers que han suposat una despesa addicional al pressupost anual que es dedica a aquest concepte. S'ha dut a terme en dos diumenges del mes de juliol, els dies 12 i 19, donat l'augment de l'acumulació d'escombraries al carrer i per l'onada de calor, que potencia els problemes higiènics i de males olors. El cost d'aquestes neteges extraordinàries suma 1.604€, per dos dies de feina en els que s'han recollit 4.040kg de brossa abandonada al carrer. Si el problema persisteix s'hauran d'encarregar noves neteges excepcionals.

 

Luisa Fernández, regidora de Gestió Ambiental de l'Ajuntament, destaca que "és responsabilitat dels regidors donar solució als problemes que afecten a la ciutadania". "Assumim aquest objectiu i treballem per complir-lo, però sols no podem, necessitem l'ajuda dels veïns i veïnes", afegeix Fernández, qui fa una crida al civisme: "Apel·lem a la responsabilitat i a la col·laboració de tots i totes per mantenir nets i lliures de pudors els nostres carrers". "La feina comença a casa, separant els residus", recorda la regidora.

 

Recursos per fer-ho bé

La brossa orgànica i el rebuig s'han de deixar a la porta de casa o al contenidor de la comunitat de veïns abans de les 22h i en funció del dia de la setmana, seguint el calendari de recollida:

  

Dilluns

Dimarts

Dimecres

Dijous

Divendres

Dissabte

Diumenge

Orgànica

Orgànica

Orgànica

Rebuig

Orgànica

  

Orgànica

Bolquers

Bolquers

Bolquers

Bolquers

Bolquers

 

Els paper-cartró, envasos lleugers i vidre, s'han de dipositar als contenidors específics. També n'hi ha per a l'oli domèstic. Per als voluminosos, mobles, ferralla, poda, runa, electrodomèstics, elements tòxics o altres residus, cal acudir a la Deixalleria Municipal o trucar al 93.864.37.89 perquè els recullin  a domicili. També es pot fer ús de l'Espai de Reutilització, on tothom pot dipositar o recollir objectes que estiguin en bon estat.

 

Es poden consultar al detall tots aquest recursos al web 'Què faig amb els residus?'. També es poden aprofitar les bonificacions sobre la taxa d'escombraries que s'atorguen per fer aportacions a la Deixalleria Municipal, autogestionar els residus orgànics o per raons socials.

 

Porta a porta

Palau-solità i Plegamans és un dels pobles catalans que compten amb un servei de recollida d'escombraries porta a porta. Els municipis que utilitzen aquest sistema aconsegueixen uns percentatges notablement majors de reciclatge que els que recullen totes les escombraries amb contenidors. En l'any 2007, abans d'implantar el porta a porta, el 37,68% de residus que va generar Palau-solità i Plegamans van ser reciclables perquè estaven degudament separats. Tota la resta va acabar en abocadors i incineradores.

 

Amb la introducció del porta a porta s'ha capgirat la proporció. Al 2014, el 70,10% dels residus del municipi han estat reciclables i el 29,90% eren rebuig, destinat a abocadors i incineradores. Amb tot, el darrer any ha estat un dels més fluixos pel que fa al percentatge de recuperació de residus reciclables des de la introducció del porta a porta. En exercicis anteriors els resultats van ser encara més positius pel que fa al reciclatge, assolint quotes que fregaven el 80% (anys 2009, 2011 i 2012) o que es quedaven al voltant del 75% (anys 2010 i 2013).Imatges relacionades

  • Tasques de neteja extraordinària dels carrers.

    Tasques de neteja extraordinària dels carrers.

  • Rètol amb el telèfon per a la recollida a domicili de voluminosos i que recorda sancions per abandonar residus al carrer.

    Rètol amb el telèfon per a la recollida a domicili de voluminosos i que recorda sancions per abandonar residus al carrer.

  • Contenidors de recollida selectiva.

    Contenidors de recollida selectiva.

Enllaços relacionats