Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

L'Ajuntament demana la creació d'una prestació per als majors de 55 anys que han exhaurit l'atur

4 d'agost de 2015El Ple Muncipal de Palau-soltià i Plegamans dóna suport a la creació d'una prestació econòmica per a les persones majors de 55 anys que estan en situació d'atur i que han exhaurit la prestació per desocupació.

 

Es tracta de la petició Garantia +55 que promou el sindicat UGT i que CiU (3 representants) va dur al Ple Municipal del 30 de juliol. S'hi van adherir el PSC (5), Ganemos Palau (2), C's (2), ERC (1) i el regidor no adscrit Miquel Truyols. La proposta es va aprovar amb 15 vots a favor, els de tots aquests representants a més a més de la d'ICV (1). El PP (1) va abstenir-se. La CUP (1) no va pronunciar-se per l'absència del seu únic regidor.

 

Laura Navarro, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Ocupació, va presentar la proposta al Ple Municipal destacant la situació d'emergència: "Estem en un context de massiva desocupació, en el que el 19,6% de la població activa major de 55 anys es troba en atur, tot i que al nostre municipi és el 3,32%". Tal i com va continuar Navarro, es demana la creació d'una prestació econòmica per a les persones que es troben en aquesta situació i "que hagin cotitzat un mínim de 15 anys i exhaurit la prestació per desocupació".

 

La proposta reclama que l'import de la prestació sigui igual al salari mínim interprofessional vigent, si bé també reivindica que aquest assoleixi els 1.000€ mensuals. També que es mantingui entre el 90 i el 100% del còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació durant la percepció d'aquesta prestació. Això a efectes del càlcul de les prestacions de la seguretat social per incapacitat permanent, mort i supervivència i jubilació.

 

D'altra banda, la proposta demana afrontar "la gran complexitat i la fragmentació del sistema de protecció, per simplificar-lo i racionalitzar l'actual sistema de prestacions". "Cal fer-ho amb la col·laboració de l'administració central", continuava Navarro, abans d'afegir que aquest punt vol "abordar i millorar les inequitats de les prestacions i assegurar la comptabilitat d'aquestes amb altres rendes, salarials o no". Per últim, la proposta fixa també com a objectius "acabar amb l'estigmatització de les persones desocupades", d'una banda, i "analitzar l'eficiència dels programes d'inserció apostant per accions d'inserció i formació amb contingut real", de l'altra.