Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

L'Alcaldessa demana al ministre d'Exteriors que es garanteixi l'asil als desplaçats per la guerra

10 de setembre de 2015A través d'una carta, Teresa Padrós ofereix a José Manuel García-Margallo la col·laboració del municipi

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha escrit avui una carta oficial dirigida al ministre d'Exteriors del govern espanyol, José Manuel García-Margallo, en la que demana que es garanteixi l'asil a les persones desplaçades.

 

A més, expressa la seva "gran preocupació" per la situació que pateixen, fugint "de la guerra i la mort". A banda "d'aquests fets dramàtics, hem de sumar la pèrdua de vides a les costes dels països europeus", recorda Padrós.

 

Demana obertament que el govern espanyol posi "els mitjans necessaris per garantir el dret d'asil a les persones desplaçades". Tot seguit, manifesta que "la vila de Palau-solità i Plegamans es compromet a col·laborar en tot allò que sigui necessari". "Estic convençuda que la cooperació local pot multiplicar la capacitat de resposta de l'Estat", afirma l'Alcaldessa.

 

Unes línies abans lamenta, també en nom del municipi, "que Espanya hagi trigat en acceptar la proposta de Brussel·les", donada l'emergència humanitària, que, segons Padrós, "reclama dels països de la UE i dels seus governs una implicació ràpida, ferma i sense condicionants". "Us demano que tots plegats fem un exercici de diginitat i humanitat i demostrem que som capaços de reaccionar i acollir a les persones que ho necessiten", prega la carta.Imatges relacionades

  • Façana de la Casa Consistorial

    Façana de la Casa Consistorial

Documentació adjunta