Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 14 de novembre

Una setantena de persones homenatgen el president Lluís Companys

15 d'octubre de 2015El vespre d'aquest dijous, 15 d'octubre, s'ha celebrat l'homenatge institucional i ciutadà a Lluís Companys, 75 anys després que fos afusellat pel règim franquista. A més, la Generalitat de Catalunya ha proclamat aquesta data Dia Nacional en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista.

 

Per retre homenatge a qui fou president de la Generalitat en la II República i durant la Guerra Civil, una setantena de persones s'han aplegat a la plaça que du el seu nom. Hi eren presents bona part dels regidors i regidores de l'Ajuntament, encapçalats per l'Alcaldessa Teresa Padrós, així com representants de partits polítics i entitats, entre altres persones que hi han anat a títol individual.

 

L'Escola Municipal de Música ha tingut un paper protagonista en l'acte, amb motiu del 25è aniversari del centre. Anna Soley, directora i professora de l'Escola de Música, ha estat l'encarregada de pronunciar el parlament. Ha començat amb una breu introducció sobre l'Escola de Música, la seva història, la funció que du a terme i els reptes que té marcats. Tot seguit ha definit Companys com algú que "des de molt jove, es revelà com a un gran publicista dels ideals democràtics de justícia i igualtat". "Un home –ha continuat Soley-, defensor dels drets del poble, de Catalunya com a poble". Per tancar el parlament, Anna Soley ha recordat unes paraules que el propi Companys va dedicar al poble català poc abans de ser afusellat, entre les quals, les següents: "A tots els que m'han ofès, perdono. A tots els que hagi pogut ofendre, demano perdó. Si he de morir, moriré serenament... No queda, tampoc, en mi, ni l'ombra d'un rancor. (...). La meva petitesa no podia esperar una fi més digna, per Catalunya i el que representa de pau, justícia i amor".

 

Després del parlament, bona part de les entitats i partits polítics del poble han fet una ofrena floral al monument que recorda al president afusellat. Les primeres flors han estat dipositades per bona part de regidors i regidores del Ple Municipal en representació de l'Ajuntament, seguits d'una desena d'entitats i partits polítics. La Societat Coral la Unió, acompanyats per una interpretació al piano del Cant dels Segadors han servit per cloure l'acte junt amb el clam "Visca Catalunya!" pronunciat pel públic.Imatges relacionades

 • 151015 homenatge lluiscompanys public

  151015 homenatge lluiscompanys public

 • 151015 homenatge lluiscompanys regidors ofrenes

  151015 homenatge lluiscompanys regidors ofrenes

 • 151015 homenatge lluiscompanys regidors ajuntament

  151015 homenatge lluiscompanys regidors ajuntament

 • 151015 homenatge lluiscompanys annasoley escolamusica

  151015 homenatge lluiscompanys annasoley escolamusica

 • 151015 homenatge lluiscompanys coralunio escolamusica

  151015 homenatge lluiscompanys coralunio escolamusica

Enllaços relacionats