Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 18 de desembre

La Policia Local rep un nou cotxe que subsistueix un altre de vell

22 d'octubre de 2015L'Ajuntament ha rebut aquest matí un nou cotxe per a la Policia Local. Es tracta d'un model logotipat i equipat per donar resposta a les necessitats de la funció policial. El parc total de vehicles de la Policia Local es manté igual, dos cotxes i dues motocicletes, perquè la incorporació del nou cotxe serveix per jubilar un dels que es feien servir fins ara, que també era de renting. A nivell econòmic, la incorporació d'aquest cotxe suposa un estalvi per a l'Ajuntament perquè la quota mensual, de 700€, és gairebé 400€ inferior que la que s'abonava pel vehicle que substitueix. El contracte de renting del nou cotxe té una durada de 4 anys.

 

"És necessari renovar periòdicament els vehicles de la Policia Local perquè pateixen un fort desgast", ha afirmat aquest matí Teresa Padrós, Alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana, quan ha pogut comprovar les funcionalitats del nou cotxe. "No és necessari ampliar la flota de vehicles", comentava Padrós, argumentant que és suficient per a una població com Palau-solità i Plegamans i tenint en compte les competències i les funcions que els Mossos d'Esquadra fan al municipi en col·laboració amb la Policia Local.

 

Joan Gràcia, cap de l'Àrea de Seguretat Municipal, ha explicat les característiques del model escollit i l'equipament especial per donar resposta a les funcions policials. A banda de la identificació exterior com a vehicle de la Policia Local, les llums per a diverses funcions, la sirena i la megafonia, compta amb una mampara d'alta resistència que separa la part davantera de la posterior. Aquesta barrera permet transportar persones detingudes sense risc per als i les agents. A més, els seients i l'habitacle de la part del darrere compta amb materials fàcils de netejar i higienitzar i amb portes i finestres que no es poden obrir des de l'interior.

 

El maleter també està preparat amb tot el material necessari. S'hi compten dues armilles antibales i antitalls, que se sumen a les altres dues que ja té l'altre cotxe. Sobre aquest element de protecció, Padrós i Gràcia han avançat aquest matí que l'Ajuntament ha aprovat l'adquisició d'armilles antibales i antitalls, individuals i interiors, per al total d'agents, 27, que se sumaran a les 4 d'exteriors que duran als cotxes. La compra de totes les armilles per protegir la plantilla de la Policia Local és de 14.000€. Es preveu establir un protocol que estableixi en quins serveis o situacions hauran de dur-les obligatòriament, si bé cada agent pot portar-la permanentment quan estigui de servei si ho considera oportú.Imatges relacionades

 • 151022 noucotxe policialocal 03

  151022 noucotxe policialocal 03

 • 151022 noucotxe policialocal 02

  151022 noucotxe policialocal 02

 • 151022 noucotxe policialocal 01

  151022 noucotxe policialocal 01

 • 151022 noucotxe policialocal 04

  151022 noucotxe policialocal 04

 • 151022 noucotxe policialocal 05

  151022 noucotxe policialocal 05