Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

Més de 14.000 persones passen enguany per Fira Palau

7 d'octubre de 2007Aquest cap de setmana Palau-solità i Plegamans ha celebrat la seva vint i sisena edició de Fira Palau. Un esdeveniment cabdal pel teixit comercial i social de la vila que ha comptat amb la presència de 90 expositors.

Des del divendres dia 5 i fins diumenge dia 7 han passat per la fira més de 14.000 persones. L'esdeveniment va començar divendres amb l'acte d'inauguració que va comptar amb la presència de l'alcaldessa Mercè Pla, el President de l'Associació de Comerciants de Palau, Àngel Marsal, el Regidor de Comerç David Zambrana, la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Dolors Batallé i el President de la Cambra de Comerç de Sabadell, Anton Mª Brunet. Tots ells van coincidir a dir que Fira Palau és un gran esdeveniment comercial reconegut a tota la comarca que dóna un fort impuls al comerç i a les associacions de la vila. “Fira Palau és un punt de trobada molt important entre els comerços, les entitats i la ciutadania del poble. Gràcies a aquesta fira s'enfortexien els vincles entre tota la ciutadania palauenca” va destacar l'alcaldessa Mercè Pla.

Un cop fet l'acte inaugural, el recinte Firal és van iniciar un seguit d'activitats que s'han allargat durant tot el cap de setmana. Divendres a la nit es va fer un castell de focs seguit d'un ball de country. Dissabte al matí, es va celebrar una pedalada popular, un torneig d'escacs i també es va inaugurar oficialment la nova ambulància de Palau. Al llarg de la tarda de dissabte, a l'exterior del recinte es va habilitar un espai de mobilitat on es donava informació i propostes sobre la mobilitat sostenible. Com cada any, també hi va haver un espai per als amants del trial i un globus aerostàtic. A última hora del vespre és va celebrar una de les activitats més esperades de la jornada: Protecció Civil va oferir un exhibició-demostració de les seves habilitats tot rescatant a un noi de dins un cotxe en flames. La jornada de dissabte va finalitzar amb un sopar al Pavelló on hi havia els diferents restaurants que formaven part de la XI Mostra Gastronòmica.

Ja diumenge les activitats van continuar amb una Trobada de 250 Puntaires, una ballada de sardanes, l'anellament d'ocells i una animació dels gegants i grallers de Palau pels vols de la Fira.

A banda de l'exposició dels diferents comerços de la vila, Fira Palau també va acollir un Pavelló dedicat a les entitats i a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. En aquest pavelló, el consistori hi va habilitar diferents estants per donar a conèixer el màxim d'informació possible a la ciutadania “Hem volgut fer un plantejament molt diferent als darrers anys, el nostre objectiu és apropar i mostrar tots els serveis que s'ofereixen des de l'ajuntament a la ciutadania” ha explicat l'alcaldessa Mercè Pla. En aquest sentit, des dels estants de l'OMIC i l'OAC es van recollir un centenar de preguntes sobre temes relacionats amb el consistori. Tanmateix, aprofitant Fira Palau es va iniciar una campanya per fomentar l'adopció d'animals. L'objectiu principal és sensibilitzar i responsabilitzar als ciutadans de la importància de no abandonar un gos.

Una altre de les activitats que va tenir més èxit va ser la Biblioteca Mòbil. Grans i petits van escoltar bocabadats els contes explicats per cada regidor de l'equip de govern. Aprofitant Fira Palau també es van iniciar les emissions de Ràdio Palau per Internet. Un fet que permet que es pugui escoltar la Ràdio Municipal per tot el món.

En definitiva, per l'alcaldessa Mercè Pla “La Fira Palau d'enguany ha estat tot un èxit. Els comerciants i les associacions han disposat del seu espai fet que els ha permès aconseguir una molt bona relació entre tota la societat civil”.

Per la seva banda, el President de l'Associació de comerciants Àngel Marsal també va valorar molt positivament les més de 14.000 persones que han passat per l'edició de la Fira d'enguany i l'èxit de participació en totes les activitats organitzades. “A banda de donar les gràcies a tots els comerços i entitats de la vila, em d'agrair l'esforç fet per l'ajuntament. La carpa de les entitats i l'ajuntament ha estat una de les que ha aplegat més afluència de públic. L'ajuntament ha demostrat que vol estar al costat del poble” ha explicat Marsal

Imatge
Tret de sortida de Fira Palau