Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 15 d'agost

Es captura un ocell pràcticament desconegut

15 d'octubre de 2007Més de 300 persones han participat aquest cap de setmana a l'anellament d'ocells que es va dur a terme al Parc de l'Hostal del Fum amb motiu de Fira Palau. Els responsables de l'activitat van capturar un ocell que només s'ha observat 10 vegades en tota la història de l'ornitologia catalana.

L'ocell en qüestió es diu Repicatalons petit (Emberiza pusilla) i va ser capturat prop del rierol de l'Hostal de Fum, indret on s'estava celebrant l'anellament d'ocells amb motiu del dia mundial dels ocells.

En saber-se la noticia van desplaçar-se fins a Palau ornitòlegs d'altres indrets de Catalunya per veure'l i al vespre tot el món ornitològic català ja se n'havia assabentat.

Segons el regidor de Medi Ambient, Abel Julien “aquesta captura posa de manifest que l'Hostal de Fum és un lloc molt atractiu pels ocells”. Un cop capturat l'ocell els experts el van anellar, mesurar, van estudiar el seu plomatge i tot seguit el van deixar en llibertat.

L'anellament d'ocells va ser una de les activitats organitzades amb motiu de Fira Palau que va tenir més èxit. Es van capturar més de 150 ocells de diferents espècies i van participar de la iniciativa més de 300 persones.


Imatge


Imatges relacionades