Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 24 de setembre

Es detecta la presència del mosquit tigre a Palau-solità i Plegamans

22 d'octubre de 2007En els darrers mesos, veïns de Palau-solità i Plegamans han fet arribar mostres de mosquit que han estat confirmades com a mosquit tigre des del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

L'estiu de 2004 es va detectar per primera vegada a Catalunya el mosquit tigre (Aedes albopictus) originari del Sud-est asiàtic. El mosquit adult fa entre 2 i 10 mm i se'l reconeix per les ratlles blanques al cap i cos. Els ous i les larves viuen en petites masses d'aigua estancada, en àrees exteriors, properes a la presència humana. No els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d'aigua grans.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'avisa que el més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on por créixer. Cal tenir en compte que l'aplicació d'insecticides sobre el mosquit adult no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga. Per això cal evitar les acumulacions d'aigua a casa:

- Buidar dos cops per setmana els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua.
- Buidar dos cops per setmana o tapar amb tela mosquitera espessa els safareigs i les basses petites.
- Evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
- Evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua.

És actiu sobretot de dia i principalment a l'exterior de les cases, i s'amaga en àrees ombrívoles. Volen només fins a uns 400 metres del lloc de cria.

Per tal de prevenir les picades, si em de sortir al jardí és recomanable portar roba de màniga llarga, pantalons llargs i mitjons per evitar les picades. També es poden utilitzar repel•lents. En cas de picada hem de desinfectar bé la zona afactada per la picada. El tractament és simptomàtic, en cas de persistència de les molèsties és recomanable consultar el metge.

A Catalunya, no comporta transmissió de cap malaltia.

Per a més informació es pot trucar al telèfon d'atenció ciutadana 012 o al Sanitat Respon 24 hores 902 111 444. També es poden consultar les pàgines web: www.gencat.net/salut i www.gencat.cat/salut.

Imatge


Imatges relacionades

Enllaços relacionats