Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

L'alcaldessa Mercè Pla forma part del Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament

31 d'octubre de 2007Des d'aquesta setmana, l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans forma part del Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament. Una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

Amb aquest nou nomenament, l'alcaldessa Mercè Pla podrà donar suport a les diferents iniciatives solidàries que es duguin a terme des del nostre municipi ja sigui a través d'una ONG palauenca o des del mateix Ajuntament.

L'organització, gestiona de forma conjunta els recursos econòmics aportats per les institucions associades, fet que permet d'unificar els criteris d'anàlisi i avaluació dels projectes i disposar d'un equip tècnic d'especialistes que faciliten un seguiment coordinat dels projectes que es financen.
Amb les seves actuacions promou, tant al nostre país com en els països desfavorits, la creació i la consolidació d'una societat civil activa i compromesa amb els valors del desenvolupament humà i els drets humans, tot finançant projectes que prioritzen la participació directa de la població beneficiària i donant suport a projectes de sensibilització i educació realitzats per les associacions del nostre país.

L'alcaldessa Mercè Pla és membre de l'ACM

D'altra banda, l'alcaldessa de Palau-solità i Plegamans també ha entrat a formar part de l'Associació Catalana de Municipis. Un ens que dóna assistència jurídica a entitats locals sobre qualsevol matèria que afecti el funcionament i les competències d'àmbit local.

L'ACM és una associació municipalista de Catalunya, que actua exclusivament en el nostre país i que va néixer amb voluntat de donar servei als municipis i en especial per aquells que tenen dimensions similars a les del nostre municipi. L'alcaldessa Mercè Pla ha manifestat que ser membre de l'ACM, “és per a mi molt important i ens pot ajudar a rebre informació molt vàlida de forma gairebé immediata”.

Imatge


Imatges relacionades