Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de febrer

L'equip de govern exposa a la ciutadania les ordenances fiscals per al 2008

6 de novembre de 2007L'auditori de Can Cortès va ser l'escenari ahir dilluns de la presentació per part de l'equip de govern de Palau-solità i Plegamans de les ordenances fiscals per al 2008.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa Mercè Pla, el regidor d'economia Albert Font i el cap d'administració i economia Joan Carol.

Les ordenances fiscals del 2008 estan marcades per una clara moderació. Tant és així, que es congelen la majoria dels impostos directes a la ciutadania, que no s'incrementaran, mentre que les taxes, algunes d'elles condicionades als convenis amb les empreses de serveis, es modifiquen majoritàriament en base a l'IPC. “Cal tenir en compte que l'IPC del mes d'octubre a Catalunya va ser del 3,9%. Des de l'equip de govern proposem el 3%, que estarà per sota de l'IPC a Catalunya que s'espera que superi el 4% va comentar el regidor d'economia Albert Font.

Dels diferents impostos que haurà de pagar la ciutadania l'any vinent, destacar la bonificació en l'Impost de Construccions, Instal•lacions i Obres d'un 95% (el màxim permès) per la instal•lació de plaques solars o la bonificació del 50% en l'impost de Vehicles per aquelles persones que utilitzin vehicles híbrids o amb biocombustible. “Aquestes mesures responen a la voluntat de l'equip de govern de fomentar el respecte pel medi ambient i el consum renovable” va remarcar Font.

Destacar també, la creació de tres noves taxes per tinença i captura d'animals domèstics, per la utilització per a grups del Parc de l'Hostal de Fum i per a la utilització de la deixalleria municipal per part de professionals de la jardineria. “L'objectiu és cobrir un buit legal que existia fins ara en aquests àmbits” va destacar el cap d'administració i economia Joan Carol. La taxa de parades i barraques és la que pateix l'increment més significatiu degut a que actualment és una de les més baixes de Catalunya. L'increment es deu a la redefinició de les taxes per adequar-les als nivells de la comarca i cobrir així les despeses generades pel Mercat Setmanal. En el cas de la taxa de subministrament d'aigua, aquesta augmenta l'IPC en els primers trams domèstics i es redefineix l'estructura de l'impost per a usos industrials.

En definitiva, les taxes per al 2008 que ja es van aprovar al ple del mes d'octubre, van en la línia de reduir la pressió fiscal per a la ciutadania.

Imatge