Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimecres, 26 de setembre

S’adjudiquen dotze parcel·les més dels Horts Municipals

7 de juliol de 2016Aquest migdia s’ha celebrat un sorteig públic a la Sala de Plens de la Casa Consistorial per adjudicar el dret d’ús de dotze parcel·les que continuaven disponibles als Horts Municipals de Can Boada Vell. En total n’hi ha prop d’un centenar, distribuïdes en dos camps que sumen 9.500 metres quadrats. El sorteig ha estat necessari perquè s’havien rebut 16 sol·licituds de persones interessades. Les que no n’han aconseguit una passaran a formar una llista d’espera. Una nena del públic ha estat l’encarregada d’agafar una de les setze fitxes que s’han ficat dins una bossa opaca. Ha extret la número 1. Això ha implicat que s’adjuqui una parcel·la a les sol·licituds ordenades de l’1 al 12, segons ordre d’inscripció.

 

Les que sí han aconseguit el dret d’ús han de complir amb el Reglament d’ús dels Horts Municipals. Per exemple, han de constituir una fiança (50€) abans del 26 de juliol. Estan convocades el dia següent, 27 de juliol, a una reunió informativa als mateixos Horts Municipals. Després han de signar la llicència d’ús. Per fer aquest últim pas tenen temps fins al 12 d’agost.

 

El sorteig, que era obert al públic, ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa, Teresa Padrós, la regidora de Medi Ambient, Luisa Fernández, i personal tècnic de l’Ajuntament. Padrós ha felicitat l’equip tècnic i a la regidora per la creació dels Horts Municipals i la bona acollida que han tingut: “Són un indret de cohesió social i on compartir amb els demés, on els uns aprenen dels altres”. Amb tot, Padrós ha lamentat que no es puguin dur a terme certes millores en aquest espai a causa dels deutes d’altres administracions amb l’Ajuntament, “800.000€ reconeguts per part de la Generalitat”, ha detallat, i de lleis aprovades pel govern de l’Estat que han minvat la capacitat dels consistoris per executar inversions: “És una falta de respecte i s’ha fet en contra dels més petits, els més febles i els que som més propers a la ciutadania”.

 

Tot i aquestes limitacions, l’Ajuntament sí que ha realitzat petites millores demandades pels usuaris i usuàries dels Horts Municipals: “S’han instal·lat quatre jocs de taules de pic-nic amb bancs així com una font d’aigua potable”, detalla Luisa Fernández. La regidora apunta que es fan reunions amb les persones que hi tenen una parcel·la perquè traslladin les seves necessitats i propostes. En breu, a més, es proporcionaran compostadors per a cadascuna de les parcel·les.Imatges relacionades

 • 160707 hortsmunicipals sorteig

  160707 hortsmunicipals sorteig

 • 160707 hortsmunicipals sorteig fitxes

  160707 hortsmunicipals sorteig fitxes

 • 160707 hortsmunicipals sorteig fitxa1

  160707 hortsmunicipals sorteig fitxa1

 • 160707 hortsmunicipals font bancs

  160707 hortsmunicipals font bancs

Enllaços relacionats