Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dilluns, 10 de desembre

La Festa Major Petita i el Guirigall són les principals novetats de la Festa Major 2016

13 de juliol de 2016Un ou és el protagonista del cartell de la festa

 

La regidora de Festes Populars, Carme Sanz, va presentar ahir la Festa Major 2016, que enguany se celebra del 25 al 29 d’agost. Ho va fer davant les entitats i associacions de la vila. Com a novetats destaquen el Guirigall, “un acte nou que pretén transportar la Llegenda de la Pedra Llarga a la plaça” explica la regidora. “És un acte que ha recollit totes les manifestacions de cultura popular de la vila i les ha reinterpretat. L’atractiu principal serà la presentació de la figura del Gall de Can Cortès, per això el cartell de la Festa Major és un ou... del que sortirà el gall tot just després del pregó”, detalla.

 

També s’ha preparat com a novetat la Festa Major Petita. “El dilluns volem que la Festa Major estigui dedicada als infants i a les famílies, per això hem plantejat diferents actes com les matinades o el correfoc, en la seva versió infantil, i també hem volgut acostar la música en directe i el ball del confeti a les famílies. En aquest sentit, el dilluns a la tarda podem gaudir de l’últim concert gratuït dels Catarres, precedit del tradicional ball del confeti”, diu la regidora.

 

A banda d’aquestes novetats, també destaca el trasllat del concert i el ball de gala de l’orquestra Maravella a la plaça de Ca l’Estruch, i la proposta de l’espai de cultura gastronòmica Foodgonetes, pensat especialment per a persones amb al·lèrgies alimentaries o que cerquin un altre tipus d’alimentació més específica, com poden ser els vegans o els vegetarians i “que no troben aquesta oferta als diferents restaurants del poble”, apunta Sanz.

 

A més de les novetats, Carme Sanz va explicar que es mantenen els espais tradicionals d’activitats, com són la plaça de la Vila, les Barrakes, i l’espai infantil el Pati, que l’any passat va tenir una gran acceptació entre les famílies. A més d’activitats molt arrelades com la Cursa Maria Víctor o l’esmorzar popular.

 

L’ou del cartell

La imatge gràfica de la Festa Major gira al voltant de la figura del gall, que serà el gran protagonista de la festa. Carme Sanz explica que “es tracta del punt àlgid de la representació de la Llegenda de la Pedra Llarga. Normalment, el punt d’inflexió entre el bé i el mal, entre la nit i el dia, és el cant del gall. Un gall que encara està en procés d’incubació dins del seu ou i que veurà la llum dins de l’acte del Guirigall”. A més, al programa de Festa Major es veuran diferents aplicacions gràfiques de l’ou, representant les entitats i associacions que hi participen. “Aquest any despertem la festa”, afirma amb humor la regidora.

 

Carme Sanz també va destacar la implicació, l’esforç i la dedicació de les persones representants d’entitats que formen part del Procés Participatiu de Festa Major: “Treballem de valent al llarg de tot l’any per fer la festa. A l’agost veurem el resultat d’aquest esforç, però ara mateix només tinc paraules d’agraïment per a tots ells”. A més, Sanz va explicar que també hi ha la part de la programació jove, que s’elabora a partir del “Mulla’t” i la taula de treball de l’Espai de Barrakes el Corral: “Entre tots i totes fem la Festa Major”.Imatges relacionades

  • Presentació de la Festa Major 2016.

    Presentació de la Festa Major 2016.

  • Carme Sanz, regidora de Festes Populars, presenta la Festa Major 2016 davant les entitats.

    Carme Sanz, regidora de Festes Populars, presenta la Festa Major 2016 davant les entitats.

  • Festa Major 2016. Presentació del cartell.

    Festa Major 2016. Presentació del cartell.