Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 17 de novembre

13 parelles lingüístiques formen part de la 8a edició del programa Voluntariat per la llengua

9 de novembre de 2007



El passat dijous 8 de novembre, a les set del vespre, va tenir lloc l'acte de presentació de la 8a edició del programa Voluntariat per la llengua a l'Auditori de la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans.

L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Miquel Truyols i Rocabruna que va lloar la tasca de les persones voluntàries i aprenents i va destacar la importància d'aquesta iniciativa per fomentar l'ús social de la llengua i la integració de les persones nouvingudes a la societat catalana.

En aquesta edició s'han format 13 parelles lingüístiques que, durant un mínim de deu setmanes, dedicaran una hora a la setmana a conversar en català.

En aquest programa hi participen catalanoparlants voluntaris que ajudaran a reforçar l'aprenentatge oral del català de l'alumnat dels cursos bàsics que habitualment no el pot posar en pràctica fora de l'àmbit de la classe.

El projecte de voluntariat lingüístic, a més de facilitar a l'aprenent un interlocutor perquè pugui conversar en català, també pretén incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants, tant en el sentit de no canviar de llengua quan es detecta una persona que no té gaire domini del català, perquè fent això se li nega l'oportunitat de millorar la comprensió del català i de poder-lo parlar, com en el sentit de consolidar la idea que el català és i ha de ser llengua d'integració i d'acollida i que cal que esdevingui, alhora, la llengua de comunicació entre els diversos col•lectius que conformen actualment la societat catalana.

Imatge


Imatges relacionades