Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 20 de novembre

El consistori demana a la Generalitat agilitzar en l'adequació dels centres educatius de Palau i en la construcció de la nova escola

13 de novembre de 2007En el marc d'una trobada amb responsables del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, l'Ajuntament de Palau va posar sobre la taula diferents aspectes relacionats amb els centres educatius de la vila.

La trobada va comptar amb la presència de l'alcaldessa Mercè Pla i el regidor d'ensenyament Josep Mª Serravinyals per part del consistori i d'Anna Riuró, Directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental.

Actualment, el poble de Palau està procedint a l'ampliació dels equipaments escolars existents i la construcció de nous centres. Aquest tema, l'augment considerable de la població i les conseqüències que se'n deriven va marcar el punt principal de la trobada. En aquest sentit, el regidor d'ensenyament, Josep Mª Serravinyals va manifestar que “en breu la situació es pot convertir en insostenible, les matriculacions de les escoles comencen a estar al límit. Tant és així, que vam demanar a la Sra. Riuró que la Generalitat fes l'esforç de preveure aquest increment a curt termini”.

La construcció de la nova escola de Carrer de Baix / Can Llonch també va ser una de les demandes de l'equip de govern. En aquest sentit, la Sr. Riuró va assegurar als membres del consistori que la nova construcció entrarà als pressupostos del 2008-2009 i que l'escola estarà construïda per iniciar les classes el curs 2009-2010. També es va parlar del nou model de promoció d'edificis escolars que porta a terme el Departament d'Ensenyament, els terminis del projecte i l'execució de l'obra.

La reunió va ser servir també per fer un repàs de l'estat dels centres educatius que hi ha actualment al municipi. El regidor Josep Mª Serravinyals va mostrar la seva preocupació pel retard de les obres de la primera fase del CEIP Palau, “degut a les actuals circumstàncies els mestres tenen molts problemes per desenvolupar la seva feina”. El regidor va fer la petició que al marge de la segona fase prevista per l'estiu de 2008 es faria necessària una tercera fase no prevista per tal d'adequar a dues línies a serveis comuns i de professorat. Actualment aquest espais té les dimensions pròpies d'un CEIP d'una línia.

En del cas de la futura ampliació del CEIP Can Folch i Torres, a la reunió es va acordar que el projecte es farà durant el curs actual i l'obra s'executarà durant el proper curs 2008-2009. En aquest cas, les classes s'iniciarien el curs 2009-2010.


Imatge


Imatges relacionades