Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dijous, 20 de setembre

EL TRANSPORT I L'HABITATGE SÓN LES PRINCIPALS PREOCUPACIONS DEL JOVENT DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

14 de novembre de 2007El passat dissabte dia 10 de novembre, la Regidoria de Joventut va presentar la diagnosi dels joves de Palau-solità i Plegamans. Un document que ha de guiar al departament en l'elaboració del Pla Local de Joventut.

L'accés a l'habitatge

L'accés a l'habitatge és un dels aspectes que més preocupa als joves del municipi. Els preus de l'habitatge han patit un augment desorbitant en els darrers anys la qual cosa ha provocat que es converteixi en un bé inestable per a la gent jove. Aquest fet ha provocat conseqüències perverses com el retard en l'emancipació o el retard en l'edat de tenir fills. Pel que fa al mercat de l'habitatge de lloguer aquest és reduït, la qual cosa disminueix encara més la possibilitats d'emancipació dels i les joves. De les 3.681 llars de tot el poble, només 305 són llars joves.

Transport

L'altre punt feble per als joves de Palau són els problemes que afecten a la mobilitat. L'oferta del transport públic és limitada, sense tren i amb una gran dependència del vehicle privat. Aquesta situació afecta especialment els joves, tant per les possibilitats de formació, com per les possibilitats de desplaçar-se per motius de feina o oci.

Educació i formació

L'oferta educativa també es veu limitada per culpa del transport públic. El poble de PS-P presenta uns percentatges de joves amb estudis de tercer grau per sota de la mitjana de la comarca. En aquest sentit, l'estudi aconsella potenciar la valoració del fet d'estudiar facilitant més i millors serveis als estudiants. Tanmateix, s'ha de trobar la manera d'oferir formació distribuïda entres els diferents municipis. Una opció que només es pot donar amb l'augment del transport públic.

Ocupació

La gran xarxa industrial de Palau-solità i Plegamans facilita la inserció laborals dels joves; els indicadors d'atur i activitats juvenils són positius.

Cultura

De la diagnosi se'n desprèn la necessitat d'avançar en el coneixement de la complexa realitat dels joves del municipi i en el treball conjunt i consensuat de les diferents àrees que treballen per als joves. Actualment, Palau compta amb una oferta estable de cultura, però no sembla haver connectat amb els interessos dels joves.

Oci i temps lliure

Actualment a PS-P hi ha una manca important d'espais de relació per a joves, fet pel qual els joves reclamen gaudir a la seva pròpia ciutat d'aquests espais.

Actualment al municipi de Palau hi ha 2.780 persones d'entre 15 i 29 anys el que suposa aproximadament un 21,7% de la població total. Xifra que està per sobre de la mitjana de la comarca i de la província.

Imatge